Čo by bolo, keby...?

Relácie sú určené deťom, ale aj dospelým poslucháčom, ktorým zvedavosť nie je cudzia.
Program sa venuje témam z oblasti histórie, biológie, kultúry, spoločnosti alebo iným fenoménom, o ktorých sa oplatí hovoriť.
Rozhovory s odborníkmi na danú oblasť dopĺňajú rozhovory s deťmi, otázky detí, ankety, ukážky z literatúry alebo z rozhlasového archívu.

Vysiela sa: nedeľa 17:05-18:00 a strieda sa s reláciou "Na vlastné nohy".
Popis epizódy
Ťukať do klávesov počítača vie už dnes každé malé decko. Ale „čo by bolo, keby nás poslúchali čiernobiele klávesy?“ To je názov relácie pre celú rodinu, v ktorej vás Lucia Šaráková zasvätí do sveta klavírnej hudby a klaviristov. A nebudeme hrať len na čiernobielych klávesoch. Klavirista Martin Šenc nám ukáže, ako vyzerá klavír zvnútra, zistíme, že dokáže znieť ako cimbal alebo ako bubon. Povieme si niečo o pozoruhodných slovenských interpretoch, ktorí idú v šľapajách Mozarta a slávu zažili už ako deti. Ako znie skladba, ktorú hrajú tarantulky? A je syntetizátor lepší nástroj ako klasický klavír? Dokáže aj jeho hra uzdravovať našu psychiku? Počúvajte a dozviete sa! Nebude chýbať veľa nezvyčajnej hudby, Beethovenov zakotúľaný groš a jedna klavírna rozprávka.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

 

Archív - zvoľte dátum