Archív - zvoľte dátum

Fórum

Ako vnímajú ľudia odbobie od 17-ho novembra 1989? Čo dosiahlo Slovensko, ako sa zmenil život, ako to vidia zo zahraničia? Rozhovory s účastníkmi ponovembrového obdobia.

Hogyan és mennyiben változott meg életünk 1989 november 17-e óta? Mit ért el Szlovákia, mit éreznek az emberek, hogyan látják mindezt a fiatalok, az idősebbek, s a külföldön élők? Vendégeink az 1989-es változások résztvevői, illetve politikai és gazdasági szakemberek.
foto: TASR

Fórum

Štvrtok 17.11.2016, Élő vitaműsor az 1989 óta eltelt időszakról. A szlovákiai magyar kultúraszerkezet bő negyedszázad alatt bekövetkezett vélt vagy valós változásai adják most következő beszélgetésblokkunk kiindulópontját: mennyire statikus a kultúrakép, amit őrzünk, mihez kezdünk a kisebbségi szolidaritás és az individualitás együttes megőrzése kívánalmával, vagy másképpen az etikai kényszerhelyzet és az esztétikai szabadság kettősének kihívásával. Mit várunk saját kisebbségi kultúránktól, hogyan látjuk helyzetét 27 évvel a fordulat óta. A vonalban Németh Ilona képzőművész, Stúdiónk vendége Mészáros András filozófus és Papp Zsolt építész,