Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Nyári szünet augusztus 26-ig – letná prestávka do 26-ho augusta.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 16.03.2019, Kereken 60 éve, hogy az egykori Magyar Területi Színházban fölcsapott színészbojtárnak – és hamarosan 77 évesen sem összpontosítja egyébre energiáját, mint a színház, hiszen számos izgalmas színpadi feladat után, 2001 óta a Teátrum színházi polgári társulással járja Dél-Szlovákia városait és falvait. Főként azokra a településekre utazva, ahová a komáromi, ma már Jókai Színház és a kassai Thália csak ritkán vagy egyáltalában nem jut el. Számára a színjátszás nem csak művészi önmutogatás, hanem küldetés is, sőt, hazai magyar viszonylatban duplán az! Vajon mi hát az a színpadról visszasugárzott erő, ami hat évtized múltán is, mondhatni, Déryné szekeréhez láncolja őt? Drafi Mátyással Miklósi Péter beszélget.