Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Nyári szünet augusztus 26-ig – letná prestávka do 26-ho augusta.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 18.11.2017, Két héttel a megyék önkormányzatait átrendező voksolás után – az egyéni és pártsikerek, vagy akár a kudarcok indulatainak elültével – a tényszerű adatok tükrében már szélesebb politikai és közéleti összefüggésekben lehet, sőt, kell is beszélni a megyei választásokról. Azok társadalmi súlyáról és tekintélyéről, a köztudatba ágyazott szerepéről, de arról is, hogy a választók vajon miként tekintenek a megyei képviselőikre, akik ritkán törik önmagukat igazán annak érdekében, hogy mélyebben is elnyerjék régiójuk lakosságának bizalmát. Dicsőség-e hát a huszonvalahány százalékos országos választói kedv, a megyék miként sáfárkodnak az országosan rájuk bízott 1,3 milliárdos pénzügyi kerettel, és vajon a pártjelölteknek vagy a függetleneknek áll-e a zászló a megyékben? Minderről Szalay Zoltánnal és Tokár Gézával, Miklósi Péter beszélget.