Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Szlovákiáról is kijelenthető-e, hogy a betegeknek kijáró legkedvezőbb körülmények biztosításaitt etikai parancs? Mert ha így van, miért nem érzi ezt így a páciens is, utóvégre a hazai egészségügy ma már a nemzeti össztermék nyolc százalékát kapja. Miért döcög nálunk az állami egészségszervezés, illetve miért hiányzik a jól felépített betegellátási rendszer? Miért nem különbözik egymástól markánsabban az egészségügyi biztosítók betegellátási kínálata? És egy pillantás a múltba: kereken száz éve szedte áldozatait Szlovákiában is a világjárványként jelentkezett spanyolnátha. Pásztor Lászlóval, a Szlovákiai Magánorvosok Társulásának tiszteletbeli elnökével Miklósi Péter beszélget.