Archív - zvoľte dátum

Slovensko chutí

Utorok 6.09.2016 21:35

V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby.

Načítava sa prehrávač...

V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí na slovo vzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby. Tradície neobchádzajú ani školské a závodné jedálne. Hádam niet človeka na Slovensku, ktorý by nepoznal ryžový nákyp. A hádam niet človeka, ktorý by naň nemal svoj vlastný názor. Dnešným dielom sprevádza nový pár - cukrárka a milovníčka jedla Lucia a profesionálny šéfkuchár Tomáš. Spoločne s gazdinkou Zuzanou z Dunajskej Lužnej prinavrátia dobré meno tradičnému ryžovému nákypu a ukážu jeho modernú variáciu. Účinkujúci: Lucia Gulišová - milovníčka jedla a dobrých receptov. Amatérska kuchárka, ktorá varí s vášňou a srdcom, o čom svedčia predovšetkým jej koláče a zákusky. Na jedle miluje tvorivosť, dobrú spoločnosť a v relácii nás bude sprevádzať svetom tradičných receptov. Tomáš Tejbus – skúsený šéfkuchár spod Tatier rozvážne vládne umeniu varešky aj personálu vo vlastnej kuchyni. Je hrdým zástancom slovenskej kuchyne a ako skúsený profesionál bude vnášať inšpiratívne inovácie do tra-dičnej domácej kuchyne. Zuzana Bedajová – gazdinka, ktorá nám navarila ryžový nákyp, ktorý sa u nich v rodine traduje už od babičky. Miluje ho nielen ona, ale najmä jej deti. Anabela Lamošová – prevádzkarka reštaurácie „Tryskáč“, ktorá našim kuchárom prepožičala nielen priestory svojej kuchyne, ale aj šikovného kuchára. Ján Koller – kuchár v reštaurácií „Tryskáč“, ktorý pomáhal Lucii a Tomášovi v kuchyni. Pri príprave vynoveného receptu na ryžový nákyp si po pár minútach dokonale sadli a možno si jedného dňa otvoria vlastnú manufaktúru na dokonalé sladké jedlá. -Spoznávanie tradičných jedál, a tým aj tradícií ako takých. -Spoznávanie modernej slovenskej kuchyne. -Ponúkneme dva kvalitné recepty v každej relácii -Ponúkneme niekoľko tipov od odborníkov o surovinách a postupoch varenia -Spoznávanie nových surovín a postupov.