RTVS si pripomenie život a dielo Karola Machatu

RTVS si pripomenie život a dielo Karola Machatu

V súvislosti s úmrtím Karola Machatu Jednotka vo štvrtok 5. mája mimoriadne odvysiela filmovú klasiku Dáždnik svätého Petra (20:25). Dvojka do vysielania dnes večer mimoriadne zaradí televízne filmy Tvár v rose (20:15) a Ľahučký dych (21:25).

V deň rozlúčky s Karolom Machatom v utorok 10. mája Dvojka uvedie televízne filmy Psí život (8:30) a Zojka a Valerija (o 9:55) a inscenáciu Dnes večer hrám ja (10:50).


Karol Machata vo filme Psí život.


Rádio Slovensko si jednu z najvýznamnejších slovenských hereckých osobností pripomenie v cykle Rodinka rozhlasových, v ktorom Karol Machata spomína na svoje herecké začiatky a prácu v rozhlase. Rodinka rozhlasových sa v éteri Rádia Slovensko vysiela dnes v pravidelných intervaloch až do večerných hodín.

Rádio Regina dnes o 22:00 uvedie rozhlasovú dramatizáciu diela Johanna Wolfganga Goetheho Egmont. Psychologický portrét Egmonta v majstrovskom podaní Karola Machatu je jednou z plejády nezabudnuteľných postáv, ktoré tento výnimočný herec pre rozhlas vytvoril.

Rádio Devín dnes o 12.00 odvysiela Verše - Odpútaný Prometeus autora Percyho B. Shelleyho v majstrovskej interpretácii Karola Machatu. O 14:05 Rádio Devín zaradí reláciu Ars rádio - režisérka Táňa Tadlánková, dramaturgička Viera Benediková a redaktorka Rozália Vlasková budú rozprávať o spolupráci s pánom Machatom, súčasťou relácie bude rozhovor s autorom bakalárskej práce o Karolovi Machatovi a tiež výber z archívu. Zajtra o 11:00 Devín uvedie reláciu Ars litera na tému Karol Machata v rozhlasovej hre. Všetky literárne a literárno-dramatické relácie v Rádiu Devín (rozprávky, rozhlasová hra, fíčre, zábavník, poviedka), budú nadchádzajúcu sobotu (7.5.) venované Karolovi Machatovi.

Rádio Junior si dnes na Karola Machatu zaspomína v celom rade rozprávok:
15:45 v rozprávke Ježko z Knižky
17:00 v rozprávkovej hre Kocúr v čižmách
19:45 v rozprávke O kocúrovi Vavrincovi

Úmrtiu Karola Machatu bude špeciálne prispôsobený aj program digitálneho Rádia Pyramída, ktoré do vysielania zaradí unikátne archívne rozhlasové nahrávky, v ktorých pán Machata účinkoval.

Česť jeho pamiatke.


Živé vysielanie ??:??

Televízia