Predstavujeme nový zábavno-vedomostný kvíz Záhady tela

Predstavujeme nový zábavno-vedomostný kvíz Záhady tela

RTVS chystá pre divákov ďalšiu porciu skvelej zábavy, v sobotu má premiéru nový televízny kvíz Záhady tela. V úlohe moderátora sa po prvýkrát predstaví Marián Miezga.

Spôsobuje pád na kostrč slepotu? Zmierňujú zvýšené dávky vitamínu C príznaky chrípky? Ak chcete schudnúť, je lepšie zjesť niečo sladké, alebo osolený chlieb? Prečo pokožka sčervenie, keď ju spáli slnko? Konzumácia vajec zvyšuje mužskú potenciu – je to fakt, alebo mýtus?

Ak poznáte správne odpovede na tieto otázky, náš nový kvíz pre celú rodinu Záhady tela vás určite skvele zabaví. Ak ste nevedeli odpovedať ani na jednu z nich, vďaka Záhadám tela sa o našom tele dozviete nové a nečakané informácie. Nasledujúce sobotňajšie večery budú patriť zábavno-vedomostnému kvízu, v ktorom si diváci spolu so štyrmi známymi osobnosťami budú môcť otestovať svoje znalosti o ľudskom tele a bude obsahovať množstvo informácií, zábavných faktov a aj mýtov, ktoré sa o ľudskom tele a jeho fungovaní šíria.


V úlohe moderátora sa po prvýkrát predstaví známy herec Marián Miezga . „Formát zábavno-vedomostného kvízu ma oslovil, veľmi ma baví a to bol dôvod, prečo som do toho šiel. Ľudské telo je pre mňa naozaj záhadou a sám sa o ňom chcem dozvedieť viac,“ hovorí Marián Miezga. „Na projekt som sa špeciálne pripravoval, dokonca som si kúpil knihu o ľudskom tele. Otázky a odpovede som si čítal takmer nonstop a tiež som prešiel čítacími a kamerovými skúškami,“ dopĺňa. A na čo sa podľa neho diváci môžu tešiť? „Určite na parádnu scénu, zaujímavé otázky, niekedy aj prekvapivé odpovede a samozrejme na štyroch hostí , ktorí budú jednotlivé záhady odhaľovať. Pozývam všetkých divákov všetkých vekových kategórii, ktorí sa chcú príjemne zabaviť a čo-to zaujímavé sa dozvedieť o zdraví a ľudskom tele,“ dodáva M. Miezga.

Diváci si vďaka Záhadám tela môžu otestovať, koľko toho o ľudskom tele vedia a zároveň sa dozvedia nové a prekvapivé informácie, o ktorých možno vôbec netušili. V šiestich súťažných kolách sa proti sebe postavia dve dvojice známych osobností a s nimi bude mať možnosť do súťaže zasiahnuť aj publikum, ktoré spoločne s hosťami bude súťažiť o zdravé ceny.

Odpoveď sa všetci dozvedia z dokrútky, v ktorej lekárka Barbora Brezová divákom ozrejmí, ktorá odpoveď je správna a jednoduchou formou vysvetlí, prečo je to tak. Barbora je skúsená slovenská lekárka a chirurgička s európskou atestáciou z chirurgie a špecialistkou na oblasť plastickej a rekonštrukčnej chirurgie. Pôsobí na Klinike plastickej a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave, kde je zaradená do špeciálneho programu v odbore plastickej chirurgie pri Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Záhady tela prichádzajú na Jednotku aj túto o 20:25, v druhej časti sa môžete tešiť na hostí Veru Wisterovú, Michala Hudáka, Tomiho "Kid" Kovácsa a Marcela Forgáča. 

Živé vysielanie ??:??

Televízia