Košický zlatý poklad 2017 má víťaza

Košický zlatý poklad 2017 má víťaza

VÍŤAZNOU SKLADBOU KOŠICKÉHO ZLATÉHO POKLADU JE NEGATÍVA
OD ADRIÁNA ONDOVA


Najstaršia slovenská autorská pesničková súťaž už pozná tohtoročných víťazov. Rozhodlo sa o nich v sobotu 14. októbra večer v košickom Kulturparku. Do 33. ročníka Košického zlatého pokladu sa prihlásilo 140 piesní.

Na základe rozhodnutia výberovej komisie a SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko sa do finále prebojovalo 12 skladieb z celého Slovenska. Víťazov 14. októbra vybrala odborná porota v zložení Igor Timko, Peter Bič, Viktória Vargová, Juraj Vančík, Jindřich Bardon, Richard Jajcay a Juraj Hidvéghy. Na 1. mieste sa umiestnila pieseň Negatíva v podaní autora Adriána Ondova, ktorý si odniesol finančnú cenu 1000 eur. Absolútny víťaz rovnako dostane priestor na nahrávanie svojej piesne v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Skladba Sladké časy mám pred sebou autora Jordána Doriča a Milana Hredzáka v podaní skupiny LADIES AND GENITALS získala 2. miesto a finančnú cenu 750 eur. Na 3. mieste s finančnou cenou 500 eur skončila pieseň Miesto, kde spala láska autora
Vladimíra Bisa a Váry Adama v podaní skupiny CATHARSIC.

2. miesto LADIES AND GENITALS.JPG

Foto: 2. miesto - LADIES & GENITALS

„Je prirodzené, že každá generácia má svoje hudobné idoly a ja verím, že aj vďaka Košickému zlatému pokladu bude mať tá najmladšia svoje. Som naozaj rád, že RTVS aj prostredníctvom tejto súťaže ponúka priestor na prezentáciu a propagáciu tvorby mladým hudobníkom a v rozhlasovom éteri ponúka novú slovenskú hudbu. Ako organizátora ma najviac teší fakt, že Košický zlatý poklad je kvalitnou a renomovanou súťažou, ktorá každoročne oslovuje veľký počet autorov, interpretov a jej laureátom pomáha etablovať sa na našej hudobnej scéne. Víťazom gratulujem a teším sa na ďalší, už 34. ročník,“ povedal riaditeľ Štúdia RTVS Košice a zároveň riaditeľ súťaže Košický zlatý poklad Juraj Hidvéghy.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Foto: 3. miesto - CATHARSIC

Televízny hudobný dokument z podujatia odvysiela Dvojka v sobotu 4. novembra o 18:00. Pesničková súťaž Košický zlatý poklad vznikla v roku 1980, jej vyhlasovateľom a organizátorom je Štúdio RTVS Košice. Doposiaľ na nej zaznelo 361 nových pôvodných slovenských piesní a k jej úspešným finalistom patrili napríklad Beáta Dubasová, Peter Nagy, skupiny No Name, Nocadeň, Iconito, Marián Čekovský, Peter Cmorík či Tomáš Buranovský.

Foto: Jozef Palaščák

Živé vysielanie ??:??

Televízia