Letné kino POD PYRAMÍDOU uvedie posledný film tejto sezóny

Letné kino POD PYRAMÍDOU uvedie posledný film tejto sezóny

V dánskej mysterióznej dráme Keď zvieratá snívajú sa začínajú pozvoľna objavovať chlpy na hrudi mladej Marie (Sonia Suhl). Nechá sa podpichávať od spolupracovníkov rybieho bitúnku a doma ju víta invalidná mama (Sonja Richter) s otcom (Lars Mikkelsen), ktorý sa snaží udržať rodinnú súdržnosť.

Film výborne funguje ako psychologická dráma s hororovými prvkami, stále však hlavní aktéri stoja pevne na zemi a zvažujú možné konzekvencie nastupujúceho konečného zvratu. V ňom nám ale Arnby neponúka nič, len predsa to potrebné priateľské rameno, aby sa v čo možno najväčšom pokoji dovyvíjal Mariin prerod do stále zvieracejšej podoby. Rodové tajomstvo zostáva uchované, Mariin otec dáva dcére múdre rady o nebojácnosti a takto vyzbrojené chlpaté stvorenie načína novú životnú kapitolu, kde režisér film utne a nechá diváka premýšľať, čo ju vlastne v takejto nebezpečnej forme života ďalej čaká.
(z recenzie Kinema.sk)

Pre veľký záujem je kapacita limitovaná, preto sa oplatí prísť skôr. Premietanie sa začína o 21:00, vstup na všetky podujatia POD PYRAMÍDOU je voľný.

Viac info:
https://www.facebook.com/podPyramidou
Pridajte sa k návštevníkom Letného kina POD PYRAMÍDOU na Facebooku a pozvite svojich priateľov.

Program na september:

13. 9. o 21:00 - Keď zvieratá snívajú / Når dyrene drømmer (csfd: 59%, imdb: 5,8/10)

ked_zvierata_snivaju.png
Severská hororová dráma uvedená na festivale v Cannes v sekcii Týždeň kritikov. Film získal cenu na MFF Atény.
http://www.kinema.sk/recenzia/37077/ked-zvierata-snivaju-na-229-r-dyrene-dra-248-mmer.htm


Živé vysielanie ??:??

Televízia