Predstavili sme novinky v jesennej programovej štruktúre televízie a rozhlasu

Predstavili sme novinky v jesennej programovej štruktúre televízie a rozhlasu

Bratislava 19. augusta (TASR, RTVS) Filmové, seriálové či dokumentárne premiéry, nový komediálny seriál ČT a RTVS, ale aj návrat obľúbených zábavných relácií či nové hlasy v Rádiu Slovensko. S RTVS vás čaká naozaj pestrá jesenná programová nádielka.

Novinky v jesennej programovej štruktúre televízneho a rozhlasového vysielania dnes dopoludnia na stretnutí s médiami predstavil manažment verejnoprávneho RTVS. Jednotka už v nedeľu 30. augusta uvedie prvú časť nového 16-dielneho koprodukčného komediálneho seriálu Českej televízie a RTVS s názvom Doktor Martin. Predstaví sa v ňom plejáda českých a slovenských hviezd Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Jana Štepánková, Tomáš Měcháček, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Lukáš Latinák, Milan Kňažko či Emília Vášáryová.

"Pôvodný námet je britský, adaptovaný na česko-slovenské podmienky. Je to komediálny seriál o špičkovom lekárovi, ktorý pôsobí v špičkovej pražskej nemocnici. Odchádza do vidieckeho prostredia k svojej tete, kde sa stáva obvodným lekárom. V hlavnej úlohe sa predstaví Miroslav Donutil, jeho sestričkou je Gabriela Marcinková. Vysielať ho budeme každú nedeľu, prvých 16 epizód je už hotových, teraz sa nakrúca druhá šestnástka, ktorá pôjde do vysielania v budúcom roku," povedal pre TASR Tibor Búza, riaditeľ Sekcie televíznych programových služieb (viac informácií o seriáli nájdete TU).

Televízia finišuje s druhou sériou seriálu Kolonáda. Novými na obrazovke budú aj gastronomický cestopis Cestou necestou, kde sa očami a ústami Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí predstavia chute a vône miest sveta, či Domov, sladký domov - nová zábavná šou od tvorcov Milujem Slovensko či Hudba made in Slovakia, kde moderátor Tomáš Hafner mapuje slovenskú mainstreamovú a alternatívnu hudobnú scénu.

IMG_8201.JPG

Na obrazovky Jednotky (všetky zmeny a premiérové formáty na Jednotke si môžete pozrieť TU) sa od septembra vracajú šou Nikto nie je dokonalý, Milujem Slovensko, Nečakané stretnutia, Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou, Neskoro večer, 5 proti 5, Duel, Taxík, Postav dom, zasaď strom, Tajomstvo mojej kuchyne a Hurá do záhrady. Jednotka uvedie seriál televízie CBS Nerozvážni a britský seriál Pán Selfridge, ktorý vznikol na základe skutočného životného príbehu Harryho Gordona Selfridga, zakladateľa obchodného domu Selfridge & Co. v Londýne. Pre deti to budú pokračovania seriálov Fidlibum, Fidlibumove rozprávky, Trpaslíci, Daj si čas aj Zázračný ateliér.

IMG_8195.JPG
Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika

Televízna Dvojka (všetky zmeny a premiérové formáty na Dvojke si môžete pozrieť TU) bude od pondelka do štvrtka uvádzať pôvodné a akvizičné dokumenty, od piatku do nedele filmy a seriály, nebudú chýbať zahraničné a domáce športové podujatia, kvalitná dramatika a programy pre deti. V sobotu to budú obľúbené relácie Kapura, Farmárska revue, Halali, Test magazín, Herecké legendy, nedeľa bude patriť športovým prenosom futbalovej Fortuna Ligy a hokejovej Tipsport Extraligy.

Rádio Slovensko avizuje nové hlasy vo vysielaní - v éteri budú môcť poslucháči počuť ostrieľaných moderátorov Andreja Wallnera, Richarda Dedeka či Katu Martinkovú. Prvý verejnoprávny okruh pripravuje aj rozšírenie prúdového vysielania, popoludňajšie vysielanie už od 13.00, podvečerné od 17.00, Nočná pyramída od 21.00, program Naša hudba naživo uvedie štyri live koncerty. Programová služba Rádio Regina ponúkne motoristom magazín Pozor, zákruta!, hudobný formát ponúkne nový, 50-percentný podiel slovenskej hudby, priame prenosy zo športových podujatí či nový cyklus verejných nahrávok s populárnymi osobnosťami Rádio Regina u vás.
IMG_8240.JPG
Programový riaditeľ rozhlasu Vincent Štofaník s generálnym riaditeľom RTVS V. Mikom

Rádio Devín ponúkne Najkrajšie štúrovské..., čo je 20-dielny cyklus k Roku Ľudovíta Štúra, 40 premiérových častí Danteho Božskej komédie pod názvom Očistec, tri sezónne koncerty Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu (SOSR) či štyri mimoriadne koncerty - Euroázijský festival, Projekt Čhavorenge s Idou Kelarovou a zborom rómskych detí. Novinkou bude Týždeň rozhlasovej hry - súťaž 17 rozhlasových hier z produkcie RTVS. Rádio Patria uvedie pravidelné vysielanie v chorvátčine, srbčine, bulharčine a Radio Slovakia International ponúkne terestriálne vysielanie v Bratislave a okolí.

„Našou ambíciou je priniesť nové formáty, ale stále, ak sa pozrieme na podiel prémiového obsahu, je to ešte ďaleko od našich ambícií. Ak by som povedal, že na Dvojke sme veľmi blízko toho, čomu hovoríme špecifický programový okruh pre výberové publikum a prirodzene pre šport, tam je priestor nato, čo by priniesol tretí kanál, samozrejme, je to otázka zdrojov a financovania, na Jednotke je viac premiérového obsahu. Viem si predstaviť že našou ambíciou by malo byť priniesť ešte viac prémiových formátov, najmä v prime time,“ povedal pre TASR generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Živé vysielanie ??:??

Televízia