Slovensko chutí štartuje s novými moderátorkami

Slovensko chutí štartuje s novými moderátorkami

Obľúbená kulinárska šou RTVS Slovensko chutí sa na obrazovku Jednotky vracia už 16. februára. Diváci sa na ňu môžu tešiť pravidelne každý utorok večer po Nikto nie je dokonalý.

Najvýraznejšia zmena prebehne na poste moderátorov - novými hlavnými predstaviteľkami sú na slovo vzaté odborníčky Aneta Orosiová a Jana "Janica" Lacová. Obe sú slovenskými ambasádorkami nadácie slávneho šéfkuchára Jamieho Olivera, spolumajiteľkami školy varenia a autorkami kníh o varení. Poznajú sa takmer dva roky a varenie je ich veľkou vášňou. Zameriavajú sa na osvetu v oblasti kvalitného stravovania, nové kulinárske trendy a kuchyňu pripravovanú z lokálnych surovín. Aneta s Janicou chcú v ľuďoch oživiť záujem o zdravé jedlo a pôsobenie v relácii Slovensko chutí je pre nich skvelou príležitosťou, ako ľuďom na Slovensku ukázať, že aj tradičné slovenské pokrmy môžu byť zdravé a zároveň chutné.

V druhej sérii Slovensko chutí budú diváci spoločne s Anetou a Janicou objavovať jedlá z rôznych regiónov Slovenska a skúšať zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a zdravšej podoby. V každej epizóde predstavíme recept na prípravu tradičného slovenského jedla a prezradíme jeho pôvod, ktorý sa častokrát dedí z pokolenia na pokolenie. Následne budeme svedkami jeho príprav rukami domácej kuchárky z daného regiónu Slovenska.


Zľava: Janica a Aneta.

Kedže tradičná slovenská kuchyňa, ktorá mala z historického hľadiska úlohu najmä ľudí zasýtiť sa častokrát nezhoduje so súčasnými trendami moderného a zdravého varenia, vďaka Slovensko chutí ju budete môcť spoznať v podobe, kedy sa jedlo stáva pôžitkom.

Premiéra druhej série Slovensko chutí v utorok 16. februára o 21:35 na Jednotke.

Galéria

10.jpg 13.jpg 15.jpg 8.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia