Slovensko chutí

Vhodné pre všetkých HD Európska tvorba
V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dve sympatické na slovo vzaté odborníčky Aneta a Janica; ktoré nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby.
V druhej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dve sympatické na slovo vzaté odborníčky Aneta a Janica; ktoré nám taktiež ponúknu zaujímavé možnosti ich úpravy do modernej a častokrát zdravšej podoby. Tvaroh je súčasťou mnohých slovenských pochúťok. V Nitre a jej okolí sa používa na pečenie nielen sladkých, ale aj slaných koláčov. Predvedú nám to gazdinky Anna a Irena v Nitrianskych Hrnčiarovciach, ktoré o tradíciách rozprávajú rady a veľa. Na výsledok sa už teraz môžete tešiť. Účinkujúci: Janica Lacová - autorka značky Jem iné, ktorá sa venuje zdravej strave, no nepohrdne ani dobrou slaninkou. Spolu s Anetou sú autorkami knihy Čo na srdci to na jazyku a taktiež ambasádorkami projektu Jamieho Olivera na Slovensku. Aneta Orosiová – milovníčka dobrého jedla, ktorá neustále skúša niečo nové. Spoluautorka značky Jem iné, ktorej vdýchli nový život v Starej Tržnici. Prevádzkujú školu varenia a kuchyňu, s ktorou zabezpečujú catering a zdravé jedálne lístky. Anna Vrábelová – starostka Nitrianskych Hrnčiaroviec, ktorá okrem spravovania obce aj výborne varí a potrpí si na udržiavaní rodinných, ale aj dedinských tradícií. Recept na slaný tvarohový koláč sa v jej rodine odovzdáva z generácie na generáciu. Irena Mentová– hoci je Irenka už na dôchodku, na varenie a pečenie si vždy nájde čas. Sama hovorí, že všetky recepty má už vďaka dlhoročnej praxi „v oku“. Keď je v dedine svadba, pripravujú ženy tento koláč z ôsmych kíl múky. Mário Oláh– v nitrianskej reštaurácií je síce nový, no pečenie mu ide ako od ruky. Občas utrúsi aj nejaký ten žartík, pri varení musí podľa neho byť vždy dobrá nálada.