Japonsko: človek a príroda v harmónii

Dvojka | Utorok 12.12.2017, Šoju a tajomstvo japonskej kuchyne


Nevhodné do 7 rokov Skryté titulky Audio komentár HD

Dokument

Po celé stáročia dokázali Japonci čerpať z pokladov prírody. Japonci vedeli, že ich nedokáže uživiť iba ich pevnina a preto vždy získavali svoje potraviny aj z mora. Zároveň dokázali destilovať a izolovať to najlepšie čo našli nielen v oceánoch, ale aj lesoch a v horách ich súostrovia. Pre dokonalú výživu je nutné otvoriť všetky svoje zmysly, vnímať svet okolo seba. A tak objavili Japonci neuveriteľné a vzácne chute i živiny. Na to, aby ste prenikli do tohto sveta, musíte sa vybrať spolu s tvorcami tohto filmu na cestu do mikroskopického sveta japonských chutí - chutí zázrakov. Japonská kuchyňa by bez týchto príchutí nikdy nemala tú úroveň, akú dnes má.

Nájdete nás na Facebooku