Príbeh služobníčky I

Nevhodné do 18 rokov Skryté titulky Audio komentár HD
Americký dystopický seriál, ktorý vznikol na základe rovnomennej knižnej predlohy kanadskej spisovateľky Margaret Atwoodovej.
Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, na území Spojených štátov amerických. Spoločnosť sa zmieta v kríze, ktorá je spôsobená ekologickými katastrofami, v dôsledku ktorých ľudstvo trpí na neplodnosť. V krajine vznikne politický prevrat a na jej území vzniká nová, totalitná a teokratická republika nazývaná Gileád. Má svoju vládu, armádu, zákony i hierarchiu. Je založená na fundamentalistickom režime v ktorom sa vracia k tradičným hodnotám. Je to spoločnosť, v ktorej žena definitívne stráca svoju slobodu a nezávislé postavenie. Ženy, ktoré už mali v minulosti deti, boli vzaté Gileádom do zajatia za účelom reprodukčného otroctva, s cieľom zachrániť ľudstvo. Stali sa z nich služobníčky. Jednou z nich je hrdinka príbehu June Osborne, ktorú zajala Gileádska armáda a zobrala jej dcéru i manžela. V Gileáde príde o svoju slobodu, identitu a dokonca aj meno. Odteraz sa volá Offred a je umiestnená do rodiny vysokopostaveného predstaviteľa republiky pána Freda Waterforda. Jej jedinou úlohou, ktorú v rodine má, je splodiť a porodiť dieťa. June sa však nevzdáva a jej jediným, skutočným cieľom je nájsť svoju dcéru Hanu, manžela Luka a utiecť preč z krajiny. Prvá séria získala mnoho medzinárodných ocenení, najmä za najlepší hraný seriál a herecký výkon Elisabeth Moss, v hlavnej úlohe služobníčky. Skupina ozbrojených mužov odchytí ženu, oddelí ju od manžela a dcéry a pod menom Offred slúži v rodine" Veliteľa", Freda Waterforda. Ako jedna z mála žien, ktorá je ešte plodná, je nútená k sexuálnemu otroctvu.Offred sa dozvie, že v dome Veliteľa je Oko, špión alebo špiónka a preto musí veľmi šikovne manévrovať mezi ostatnými služobníčkami, manželkami veliteľov a personálom, aby dosiahla svoj cieľ prežiť a nájsť svoju dcéru.
Americký dystopický seriál, ktorý vznikol na základe rovnomennej knižnej predlohy kanadskej spisovateľky Margaret Atwoodovej.