Zrod obchodných domov

Nevhodné do 7 rokov Skryté titulky HD Európska tvorba
O taktikách najväčších svetových obchodníkov, ktorými sa snažili prilákať svojich klientov. Ich princípy platia vo svete obchodných domov dodnes.
Kde by sme dnes boli bez obchodných domov? Vznik prvých nákupných centier stál na počiatku konzumnej éry - na počiatku všetkých nákupných horúčok a kultúry nakupovania - takej, akú poznáme dodnes. Obchodné domy boli pravdepodobne jedným z najchytrejších vynálezov priemyselnej revolúcie. V tomto prekrásne aranžovanom dvojdielnom dokumente vám priblížime atmosféru prvých veľkých obchodných domov v európskych metropolách, ale aj obdobie, ktoré výrazne zmenilo životy žien, národných ekonomík a celej dnešnej spoločnosti. V druhej časti dokumentárneho filmu o zrode obchodných domov sa budeme zaoberať taktikou najväčších svetových obchodníkov, ktorí sa snažili prilákať svojich klientov. Ich princípy platia vo svete obchodných domov dodnes.
V dvojdielnom dokumente priblížime atmosféru prvých veľkých obchodných domov v európskych metropolách, ale aj obdobie, ktoré výrazne zmenilo životy žien, národných ekonomík a celej dnešnej spoločnosti.