Nech žije deduško

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár Európska tvorba
Príhody tretiaka Vladka, ktorý žije prechodne u svojho deduška na Záhorí. Deduška - obľúbeného človeka, kováča a veľkého výmyselníka stvárnil nemenej obľúbený herec Jozef Kroner.
Dôvodom pobytu na Záhorí je pre Vladka utajený a pre jeho deduška nechcený a nepochopiteľný rozchod jeho rodičov. V tejto časti seriálu konečne zo školenia zavíta za Vladkom mamina a potvrdí deduškovi, že aj ju rozchod s mužom trápi. Deduško sa rozhodne konať. Preoblečie sa za susedu Kapustovú, vyberie sa do mesta a s pomocou svojho hereckého talentu, susedy Kapustovej a ďalších dobrých ľudí po mnohých zábavných peripetiách dorazí na adresu, ktorú ako prechodné bydlisko udal Vladkov otec. Všetci očakávajú, že tam býva so svojou novou priateľkou, ale všetko je inak. Kým deti v dedine pripravujú ihrisko na hodovú slávnosť a bránia Vladka pred klebetami, deduško zisťuje, že všetko ešte nemusí byť stratené.
V siedmej záverečnej časti seriálu, sa ocitneme uprostred hodovej slávnosti. Všetko prebieha podľa plánu a očakávania, len zopár ľudí na slávnosti chýba. Neprišla suseda Kapustová, nepriniesla ani tortu - hlavnú cenu tomboly, kdesi v neznáme zmizli aj Vladko s rodičmi. Deduško sa ich pokúša nájsť, dostane však akýsi odkaz a zmizne aj on. Celá dedina hľadá stratencov a nik netuší, že okrem deduška skončili všetci vďaka jeho vynálezu v pivnici babky Kapustovej. Keď ich konečne objavia, aj záchrancovia skončia uzamknutí v pivnici. Cesta von je komplikovaná. Keď sú už všetci na slobode vracia sa aj deduško, ktorý zachraňoval kravín pred potopou z potrubia. Najdôležitejšou vecou však je, že Vladkovi rodičia sú zasa spolu a šťastní. , V siedmej záverečnej časti seriálu, sa ocitneme uprostred hodovej slávnosti. Všetko prebieha podľa plánu a očakávania, len zopár ľudí na slávnosti chýba. Neprišla suseda Kapustová, nepriniesla ani tortu - hlavnú cenu tomboly, kdesi v neznáme zmizli aj Vladko s rodičmi. Deduško sa ich pokúša nájsť, dostane však akýsi odkaz a zmizne aj on. Celá dedina hľadá stratencov a nik netuší, že okrem deduška skončili všetci vďaka jeho vynálezu v pivnici babky Kapustovej. Keď ich konečne objavia, aj záchrancovia skončia uzamknutí v pivnici. Cesta von je komplikovaná. Keď sú už všetci na slobode vracia sa aj deduško, ktorý zachraňoval kravín pred potopou z potrubia. Najdôležitejšou vecou však je, že Vladkovi rodičia sú zasa spolu a šťastní.