Nech žije deduško

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár Európska tvorba
Príhody tretiaka Vladka, ktorý žije prechodne u svojho deduška na Záhorí. Deduška - obľúbeného človeka, kováča a veľkého výmyselníka stvárnil nemenej obľúbený herec Jozef Kroner.
V šiestej časti sa s veľkou parádou začínajú hody a je na nich celá dedina. Deduško si zo slávnosti nenápadne odskočí k tete Kapustovej, aby spustil do prevádzky rebrík - šmykľavku, ktorý jej zostrojil proti zlodejom, tak ako sa s tetou dohodli. Vladko netrpezlivo očakáva príchod rodičov. Tí konečne prichádzajú k deduškovi, kde ich čaká odkaz, že všetci sú na hodoch. Mama počuje z domu susedy Kapustovej čudný hluk a ide sa tam pozrieť. Samozrejme, že stúpi na spúšťací mechanizmus a po šmykľavke sa zvezie rovno do pivnice, kde ju privíta teta Kapustová, ktorej sa stalo to isté. O chvíľu k nim pribudne aj Vladkov otec a po ďalšej chvíli aj smutný Vladko, ktorý už nedúfal, že rodičia prídu.
V siedmej záverečnej časti seriálu, sa ocitneme uprostred hodovej slávnosti. Všetko prebieha podľa plánu a očakávania, len zopár ľudí na slávnosti chýba. Neprišla suseda Kapustová, nepriniesla ani tortu - hlavnú cenu tomboly, kdesi v neznáme zmizli aj Vladko s rodičmi. Deduško sa ich pokúša nájsť, dostane však akýsi odkaz a zmizne aj on. Celá dedina hľadá stratencov a nik netuší, že okrem deduška skončili všetci vďaka jeho vynálezu v pivnici babky Kapustovej. Keď ich konečne objavia, aj záchrancovia skončia uzamknutí v pivnici. Cesta von je komplikovaná. Keď sú už všetci na slobode vracia sa aj deduško, ktorý zachraňoval kravín pred potopou z potrubia. Najdôležitejšou vecou však je, že Vladkovi rodičia sú zasa spolu a šťastní. , V siedmej záverečnej časti seriálu, sa ocitneme uprostred hodovej slávnosti. Všetko prebieha podľa plánu a očakávania, len zopár ľudí na slávnosti chýba. Neprišla suseda Kapustová, nepriniesla ani tortu - hlavnú cenu tomboly, kdesi v neznáme zmizli aj Vladko s rodičmi. Deduško sa ich pokúša nájsť, dostane však akýsi odkaz a zmizne aj on. Celá dedina hľadá stratencov a nik netuší, že okrem deduška skončili všetci vďaka jeho vynálezu v pivnici babky Kapustovej. Keď ich konečne objavia, aj záchrancovia skončia uzamknutí v pivnici. Cesta von je komplikovaná. Keď sú už všetci na slobode vracia sa aj deduško, ktorý zachraňoval kravín pred potopou z potrubia. Najdôležitejšou vecou však je, že Vladkovi rodičia sú zasa spolu a šťastní.