Prečo chudoba?

Nevhodné do 12 rokov Skryté titulky
Dokumentárna séria filmov o chudobe vo svete, tentoraz o daňových systémoch, ktoré využívajú mnohé zahraničné firmy v Afrike.
Rüschlikon je dedina vo Švajčiarsku s veľmi nízkymi daňami a veľmi bohatými obyvateľmi. Jej príjem z daní je oveľa vyšší ako táto obec dokáže využiť. A to vďaka jednému obyvateľovi - Ivanovi Glasenbergovi, ktorý je riaditeľom firmy vlastniacej bane na meď v Zambii. Avšak v Zambii nemajú z týchto baní veľký príjem. I keď má táto krajina tretie najväčšie rezervy medi na svete. 60 percent populácie Zambie žije denne z menej ako jedného dolára. 80 percent obyvateľov je bez práce. Film sa zaoberá daňovými systémami, ktoré využívajú mnohé zahraničné firmy v Afrike.
740 Park Ave v New Yorku je adresou mimoriadne bohatých Američanov. Iba desať minút smerom na sever sa nachádza Park Avenue v štvrti Bronx - tu potrebuje takmer polovica obyvateľov stravné lístky a možnosť, že vám tu zahynie dieťa je 20 krát vyššia. Za posledných 30 rokov sa sociálne rozdiely v Spojených štátoch zväčšili. Americký sen platí iba pre tých, ktorí majú peniaze na to, aby nimi ovplyvňovali politikov. , 740 Park Ave v New Yorku je adresou mimoriadne bohatých Američanov. Iba desať minút smerom na sever sa nachádza Park Avenue v štvrti Bronx - tu potrebuje takmer polovica obyvateľov stravné lístky a možnosť, že vám tu zahynie dieťa je 20 krát vyššia. Za posledných 30 rokov sa sociálne rozdiely v Spojených štátoch zväčšili. Americký sen platí iba pre tých, ktorí majú peniaze na to, aby nimi ovplyvňovali politikov.