Sima Martausová na pľaci nového klipu k filmu Správa

Sima Martausová na pľaci nového klipu k filmu Správa

Správa od režiséra Petra Bebjaka je jedným z najočakávanejších filmových počinov budúceho roka. Snímka sa mala pôvodne objaviť na plátnach kín už v roku 2020, no pre pandémiu koronavírusu jej premiéru posunuli.

Film rozpráva príbeh o dvoch slovenských židoch, ktorým sa podarilo ujsť z tábora smrti. V hlavných úlohách sa predstavia Noel Czuczor a Peter Ondrejička.

Sima Martausová, klip

Ústrednú skladbu k filmu Správa naspievala aktuálna držiteľka ceny OTO Sima Martausová. Pesnička s názvom Červené polia bude mať spolu s hudobným videom premiéru už budúci mesiac.

Nakrúcanie klipu bolo symbolické

"Sima dokázala napísať pieseň, ktorá presne vystihuje atmosféru filmu - cítiť z nej smútok, ale zároveň aj obrovskú nádej, osamelosť, ale silu nevzdať sa. Nakrúcali sme symbolicky v deň, kedy sme si pripomenuli jeden z najčiernejších momentov našich dejín - prijatie židovského kódexu. Prešlo takmer osemdesiat rokov a my si stále nemôžeme povedať, že táto kapitola z dejín je už definitívne za nami," povedal Rasťo Šesták z DNA Production.

Sima Martausová, Správa

Ako prezradila speváčka, skladbu napísala krátko po tom, čo si film pozrela. „Bol a stále to je neuveriteľne silný príbeh. V texte nájdete hlas odsúdeného. Prihovára sa ňou vojakovi, ktorý sa ho chystá popraviť - je jeho svedomím," povedala Sima.

Sima Martausová, klip

Živé vysielanie ??:??

Televízia