Úvod Novinky Osobnosti
Nasťa Kuzminová: Medaily a úspech sú nič v porovnaní s deťmi
Nasťa Kuzminová: Medaily a úspech sú nič v porovnaní s deťmi

Nasťa Kuzminová: Medaily a úspech sú nič v porovnaní s deťmi

Najúspešnejšia slovenská olympionička porozprávala o športe z pohľadu ženy aj mamy.

Trojnásobná olympijská víťazka a dvojnásobná mama - Nasťa Kuzminová ukončila pred viac ako dvomi rokmi profesionálnu kariéru. Na tento krok sa dlho odhodlávala a plánovala ho azda po zisku každej medaily.

Kariéru nezavesila na klinec kvôli materstvu, čas na definitívny koniec musel dozrieť až neskôr. Aj keď už profesionálne nesúťaží, stále si s dojatím spomenie na tie najkrajšie športové chvíle v biatlone.

Pamätá však aj na to, koľko bolestí, sklamaní a aká ťažká cesta viedla k vrcholovým úspechom. Ako však tvrdí, aj v športe je to ako v materstve pri pôrode, časom si spomenieš už len na to pekné.

Rozmýšľala nad návratom

Hoci už palice, lyže aj zbraň odložila, biatlon jej chýba a dokonca sa pohrávala aj s myšlienkou na návrat. Keď si však porovnala všetky medaile a úspechy, ktoré dosiahla s tým, čo má momentálne doma, nemenila by.

Medaily a úspech sú totiž nič v porovnaní so zlatíčkami, ktoré má doma. Nasťa je mamou 14-ročného Jeliseja a 7-ročnej Olívie. A práve po pôrode syna sa rozhodla odísť z ruskej reprezentácie, nakoľko pôsobenie v nej sa nedalo zladiť s materstvom tak, ako si to Nasťa predstavovala.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ženy sú predurčené vyhrávať

Ženy podľa Nasti Kuzminovej sú úspešné v športoch práve preto, lebo od mala sú vychovávané vo viere, že majú zvládať všetko.

Aj ona sama bola naučená, že musí prekonávať prekážky a robiť viac veci súčasne a všetky zvládnuť. Vidí to aj na svojej dcérke Olívii, ktorá má už teraz charakter víťazky.

Nasťa prezradila, ako dokázala zladiť vrcholový šport, vysoké nasadenie a množstvo tréningov so svojím ženským cyklom, aj ako prežívala ako mladá športovkňa prvé tehotenstvo.

Pozrite si celú časť relácie Silná zostava venovanú ženám športovkyniam, v ktorej boli okrem Anastasie Kuzminovej hostkami moderátorky Veroniky Cifrovej-Ostrihoňovej aj športová lekárka Lucia Knappková a stála hostka - komička Simona Salátová.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia