Víťazné skladby 38. ročníka Košického zlatého pokladu 2022

Víťazné skladby 38. ročníka Košického zlatého pokladu 2022
Víťazné skladby 38. ročníka Košického zlatého pokladu 2022.

V košickom Kulturparku v sobotu 22.októbra od 19.00 súťažilo na finálovom koncerte 12 nových, mediálne nezverejnených skladieb v podaní mladých, ambicióznych interpretov z celého Slovenska. Do 38. ročníka autorskej pesničkovej súťaže bolo prihlásených 190 pôvodných, po slovensky spievaných skladieb.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Finálový koncert ponúkol veľkolepú a pestrú paletu porciu hudobnej produkcie rôznych derivátov populárnej hudby. V prvej časti večera zazneli súťažné skladby, ktoré postúpili do finále na základe rozhodnutia výberovej komisie a sms hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko. V druhej - nesúťažnej časti sa predstavil víťaz ostatného ročníka súťaže – skupina Sanchez Amsterdam a Peter Cmorik. Zazneli aj ukážky víťazných skladieb predchádzajúcich dekád – z 8., 18. a 28. ročníka súťaže. Odborná porota pracovala v zložení: Igor Timko, Peter Cmorik, Rasťo Kopina, Zoltán Šallai, Juraj Vančík, Michal Dzurjanin, Jozef Puchala, Rasťo Očenáš a Juraj Hidvéghy. Výsledky vyhlásil predseda poroty Rasťo Očenáš a ceny odovzdal riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.

Moderátorom večera bol Roman Bomboš a k skvelej atmosfére nepochybne prispeli okrem kvalitného zvuku aj svetelné efekty a veľkoplošná LED obrazovka s komponovaným vizuálom pripraveným na toto podujatie.

O 38.ročníku Košického zlatého pokladu 2022 vydalo Štúdio RTVS Košice publikáciu ktorú si môžete pozrieť tu: Publikácia o KZP 2022 (PDF, 2.9MB)

Cenu východoslovenských internátnych rozhlasových štúdií získala skladba s názvom Vesmírna autora hudby a textu piesne – Andreja Mutňanského.

Vesmírna_Andrej Mutňanský Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cenu za najlepší text a finančnú cenu 200 eur získala skladba Nevinné stretnutie autora textu Ľuboša Kadleca.

Nevinné stretnutie_sk. Central Groove Project Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cenu Rádia Slovensko získala skladba s názvom Vesmírna autora hudby a textu piesne – Andreja Mutňanského.

3. miesto a finančnú cenu 500 eur získala pieseň Život zmysel má autora Jozefa Novotňákav podaní skupiny Good Road.

Život zmysel má_sk. Good Road Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2. miesto a finančnú cenu 750 eur získala pieseň Svet patrí nám autorov Martina Hybbena a Tomáša Buranovského v podaní skupiny Marthy feat. Nicole.

Svet patrí nám_MArthy feat.Nicole Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


1. miesto a finančnú cenu 1.000 eur získala pieseň autorská pieseň Slávky Tkáčovej s názvom Zamilovaná.

Zamilovaná_Slávka Tkáčová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Videoklip piesne Zamilovaná v podaní autorky Slávky Tkáčovej.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Súčasťou ceny pre absolútneho víťaza je aj priestor na nahrávanie víťaznej piesne v bratislavskom rozhlasovom nahrávacom štúdiu.

Pesničková súťaž Košický zlatý poklad vznikla v roku 1980, jej vyhlasovateľom a organizátorom je Štúdio RTVS Košice. Doposiaľ na nej zaznelo 421 nových, pôvodných slovenských piesní a k jej úspešným finalistom patrili aj Beáta Dubasová, Peter Nagy, skupiny No Name, Nocadeň, Iconito, Marián Čekovský, Peter Cmorík, či Tomáš Buranovský.

Zoznam prihlásených skladieb (PDF, 487kB)


Štatút súťaže 2022 (PDF, 573kB)

Galéria

1. miesto_Slávka Tkáčová_Zamilovaná.jpg plná sála v košickom Kulturpaku.jpg 2. miesto_Marty feat. Nicole_Svet patrí nám_.jpg 3. miesto_skupina Good road_život zmysel má.jpg cena za text pre Skupina Groove project_Nevinné stretnutie.jpg cena Rádia Slovensko a od študentkých rádií pre Andreja Mutňanského, skladba Vesmírna.jpg 2. miesto_Marty feat. Nicole_Svet patrí nám.jpg hosť večera Peter Cmorík.jpg 3. miesto_skupina Good road.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia