RTVS prináša unikátny rozhlasový Archív EXTRA

RTVS prináša unikátny rozhlasový Archív EXTRA

RTVS PRINÁŠA UNIKÁTNÚ SLUŽBU V PODOBE ROZHLASOVÉHO ARCHÍVU EXTRA

Archív EXTRA poslucháčom a fanúšikom rozhlasovej dramatickej tvorby po prvýkrát ponúkne pestrú kolekciu rozhlasových hier, rozprávok či svetovej literárnej klasiky z dielne RTVS na webe.

RTVS predstavuje prelomovú novinku, ktorá poteší všetkých fanúšikov kvalitnej rozhlasovej tvorby. Od júna 2017 je na internetovej stránke www.RTVS.sk dostupný archív rozhlasových dramatických diel z dielne RTVS, poslucháči ho nájdu na adrese http://archivextra.rtvs.sk.

„Som rád, že RTVS naďalej pokračuje v posilňovaní svojej pozície v online prostredí, dôkazom je aj spustenie nášho unikátneho rozhlasového archívu na webe rtvs.sk," uviedol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Snímka.PNG

Historicky prvé online sprístupnenie vybraných literárnych a dramatických diel z produkcie rozhlasových služieb RTVS je odpoveďou rozhlasového Odboru vlastnej tvorby RTVS na početné poslucháčske žiadosti o možnosť návratu k titulom, ktoré ľudí zaujali v čase prvého vysielania. Sú to desiatky, možno stovky titulov, ktoré silne zarezonovali a uchvátili poslucháčov, zostali však nedostupné pre tých, čo nestihli ich rozhlasovú premiéru," uviedol k spusteniu Archívu EXTRA šéf rozhlasových programových služieb RTVS Vincent Štofaník.

„Podarilo sa nám odstrániť prekážku v podobe nevysporiadaných autorských práv, ktorá spusteniu tejto služby doteraz stála v ceste. Súčasne pracujeme na tom, aby sme postupne dosiahli zverejnenie všetkých výrazných titulov uplynulých rokov. Obzvlášť ma teší, že sa nám podarilo službu Archív EXTRA spustiť práve na Medzinárodný deň detí a pevne verím, že naši najmenší poslucháči, ale aj ich rodičia, sa potešia zo skvelého výberu výnimočných rozprávkových hier," dodal V. Štofaník.

Službu Archív EXTRA možno nazvať prelomovou, keďže vďaka nej budú všetky premiérové rozhlasové diela z dielne RTVS dostupné aj na webe RTVS. Vďaka pravidelným aktualizáciám Archívu EXTRA si poslucháči rovnako budú môcť vypočuť dramatické a literárne diela v čase, ktorý im najviac vyhovuje.

Fanúšikovia kvalitnej rozhlasovej dramatiky v Archíve EXTRA už teraz nájdu skvelú adaptáciu Čechovovej Čajky režiséra Patrika Lančariča, v ktorej sa predstavili Emília Vášáryová, Richard Stanke, či Marián Labuda, rozprávku Gösta Berling s Emíliou Vášáryovou, Annou Javorkovou, Jánom Gallovičom a Františkom Kovárom, ale napríklad aj úspešné rozhlasové spracovanie Gogoľovho Revízora v podaní Daniela Heribana.

Dano Heriban.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia