RTVS si pripomenie dramatika Osvalda Zahradníka

RTVS si pripomenie dramatika Osvalda Zahradníka

RTVS si pripomenie dramatika Osvalda Zahradníka

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí významného slovenského dramatika a autora Osvalda Zahradníka. Pripomenieme si ho mimoriadnymi zmenami programu v rozhlasovom, ale aj televíznom vysielaní.

Rádio Slovensko dnes o 17:40 odvysiela reprízu relácie Rodinka rozhlasových s Osvaldom Záhradníkom, o 20:20 to bude spomienkový medailón na Osvalda Zahradníka.

Rádio Regina do dnešného vysielania zaradí publicistickú zvukovú spomienku na Osvalda Zahradníka,

o 20:00 odvysiela rozhlasovú hru Letenka do Milána a v deň pohrebu rozhlasovú hru Havária z roku 2004.

Rádio Devín v dnešnom vydaní Ars rádia odvysiela nekrológ Osvalda Zahradníka autora Michala Hercega, o 17:00 v relácii Ars litera odvysiela rozhlasovú hru Milénium - satirickú komédiu o nebi v pekle a pekle na zemi. Do zajtrajšieho vydania Ars litery bude zaradená časť venovaná životu a tvorbe Osvalda Zahradníka, ktorú pripravuje Rasťo Šimášek. Zajtra o 21:00 Devín odvysiela rozhlasovú adaptáciu snáď najznámejšieho diela Osvalda Zahradníka - Sólo pre bicie (hodiny) z roku 1976. Hra je konfrontáciou zásadných životných postojov dvoch celkom odlišných generácií - generácie starých otcov, ktorí žijú už len v spomienkach na časy dávno minulé a generácie ich vnukov, ktorí sa mimoriadne dravo bijú o svoju budúcnosť.

Dvojka si život a tvorbu Osvalda Zahradníka pripomenie zajtra predpoludním o 9:30 televíznou inscenáciou Sólo pre bicie (hodiny).

Česť jeho pamiatke.

Živé vysielanie ??:??

Televízia