Kvalifikácia na ME v basketbale žien vrcholí, RTVS prinesie zápasy naživo

Kvalifikácia na ME v basketbale žien vrcholí, RTVS prinesie zápasy naživo

 

RTVS sa podarilo získať vysielacie práva na dve posledné vystúpenia ženskej basketbalovej reprezentácie v kvalifikácii na ME 2019 v Lotyšsku a Srbsku. Priame prenosy zápasov odvysiela RTVS 17. a 21. novembra na Dvojke.

Bratislava 14. november 2018


V prvom zápase si Slovenky zmerajú sily s hráčkami Islandu. Zápas z Reykjavíku bude vysielať RTVS v sobotu 17. novembra od 16:55. Záverečný zápas kvalifikácie odohrajú Slovenky s tímom Čiernej Hory na domácej pôde v Ružomberku. Duel si môžu diváci pozrieť na Dvojke v stredu 21. novembra od 17:55.

„Nedávno sme priniesli na obrazovky RTVS reprezentačnú hádzanú. Tomu kroku sme verili, aj keď sme si neboli istí diváckou reakciou. Zápas Slovensko - Rusko však prekonal všetky očakávania. Sme presvedčení o tom, že náš divák čaká na slovenský šport v medzinárodnej konfrontácii, a preto sme do vysielania zaradili dvojzápas našich basketbalistiek. Veľmi im držíme palce, aby boli úspešné," poznamenal šéf Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

V prípade postupu pôjde už o šiestu šampionátovú účasť našich basketbalistiek v rade. Aktuálne je slovenský tím v A-skupine na prvej priečke, s rovnakým počtom bodov nasleduje reprezentácia Čiernej Hory. Na treťom mieste skupiny sú basketbalistky Bosny a Hercegoviny a tabuľku uzatvára Island.


Živé vysielanie ??:??

Televízia