Úvod Novinky EURO 2020
Rüdiger zahryzol do Pogbu: Tu sú ďalší futbaloví upíri
Rüdiger zahryzol do Pogbu: Tu sú ďalší futbaloví upíri

Rüdiger zahryzol do Pogbu: Tu sú ďalší futbaloví upíri

Neslávne najznámejším je futbalista Luis Suárez.

Kuriózny incident sa odohral na konci prvého polčasu zápasu Francúzsko - Nemecko na EURO 2020.

Obranca nemeckej futbalovej reprezentácie Antonio Rüdiger zľahka pohrýzol zozadu do ramena Francúza Paula Pogbu. Francúzska hviezda sa následne sťažovala u rozhodcu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

"Trochu ma pohrýzol, to som cítil a povedal rozhodcovi. Poznáme sa už dlho. Ja za takéto akcie nežiadam žltú alebo červenú kartu. Nechcem, aby za niečo takéto musel z ihriska," citoval slová stredopoliara Manchestru United internetový portál focus.de.

Rozhodca to však nevyhodnotil ako násilný čin a hryzúceho Rüdigera nepotrestal. Nemecký reprezentant môže byť pritom rád, za podobné prehrešky dostávajú futbalisti tresty v podobe pokút a niekoľkozápasové dištance.

Futbalisti s hryzúcou technikou

Novodobé dejiny futbalu poznajú viacerých „upírov". Tým azda najznámejším a najčastejšie hryzúcim je svetový hráč, uruguajský reprezentant a v súčasnosti hráč tímu Atlético Madrid, Luis Suárez. Zahryznúť do protihráča sa mu podarilo už trikrát!

  • 2014 - na MS vo futbale v Brazílii zahryzol do ramena talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho (dostal trest 9 zápasov, suspendáciu na 4 mesiace a pokutu)
  • 2013 - ako hráč FC Liverpool chňapol po pravej ruke hráča FC Chelsea Branislava Ivanoviča (dostal 10-zápasový dištanc)
  • 2010 - ešte ako hráč Ajaxu Amsterdam uhryzol do krku Otmana Bakkala z Eindhovenu (prišiel trest v podobe 7 zápasov, na ktoré nemohol nastúpiť)

Ďalší futbalisti s nekontrolovateľnými čeľusťami:

  • Jermain Defoe, ktorý v drese Tottenham Hotspur pohrýzol v zápase proti West Hamu v roku 2003 Argentínčana Javiera Mascherana
  • Patric, obranca Lazio Rím, ktorý pohrýzol na obrancu tímu Lecce Guilia Donatiho v roku 2020.

Tie najlepšie momenty zo zápasov si môžete pozrieť v archíve v relácii Highlighty EURO 2020.

Všetky zápasy, vrátane Slovenska na ME vo futbale 2021 uvidia diváci na Jednotke i Dvojke v priamych prenosoch.

Súboje najlepších futbalistov Európy si môžete vychutnať aj na webe futbal.rtvs.sk ako aj prostredníctvom rozhlasového vysielania Rádia Slovensko.

Zdroj úvodnej foto: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia