Úvod Novinky EURO 2020
Švédi chystajú na Slovensko nasadiť mladú hviezdu Juventusu
Švédi chystajú na Slovensko nasadiť mladú hviezdu Juventusu

Švédi chystajú na Slovensko nasadiť mladú hviezdu Juventusu

Švédsko chce proti Slovensku streliť prvé góly na turnaji.

Po týždňovej karanténe bude mať tréner Švédska k dispozícii 21-ročného stredopoliara Dejana Kulusevského. Príchodom hráča Juventusu Turín ofenzívna sila „Tre konor" jednoznačne vzrastie.

„Je to jeden z najväčších talentov švédskeho futbalu. Ukázal to v posledných dvoch rokoch talianskej ligy. Určite to bude pre nich veľká posila," povedal vo štvrtkovom Športžurnále Marek Hamšík.

Švédi získali v úvodnom zápase proti Španielsku cenný bod za remízu 0:0. Proti Slovensku však vstúpia do zápasu s odhodlaním streliť už aj góly.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Očakávame, že Slovensko bude zatiahnuté a umožní nám získať viac lôpt, ako sa nám podarilo v dueli so Španielskom," povedal švédsky hráč Albin Ekdal.

„Vieme, že sme silní v obrane, ale musíme zintenzívniť útok. Bude to úplne iný typ zápasu ako v Seville. Pokúsime sa ovládnuť hru a viac držať loptu," dodal stredopoliar aj pre Góly-body-sekundy.

Švédi potrebujú góly. Okrem veterána Berga, či navrátilca Kulusevského sa spoliehajú aj na 21-ročného útočníka San Sebastianu Alexandra Isaka, ktorý poriadne popreháňal Španielov.

„Herná pohoda sa prejavila na jeho sebavedomí. Už na tréningu si všimnete, že je rýchly a dôrazný. Dúfajme, že tieto kvality predvedie aj v piatkovom zápase. Veľmi by nám to pomohlo," povedal záložník Švédska Kristoffer Olsson.

Švédsko zabojuje o prvé víťazstvo proti Slovensku od 15:00 hod. Priamy prenos začína na Jednotke futbalovým štúdiom od 14:30 hod. Zápas si môžu diváci vychutnať aj online na webe futbal.rtvs.sk i vlnách Rádia Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia