Úvod Novinky EURO 2020
Hrošovský pred Španielskom: Nerád kalkulujem, budeme sa pozerať na seba
Hrošovský pred Španielskom: Nerád kalkulujem, budeme sa pozerať na seba

Hrošovský pred Španielskom: Nerád kalkulujem, budeme sa pozerať na seba

Naši hráči sa už plne sústredia na najbližší zápas so Španielskom.

Slovensko má po dvoch odohratých zápasoch s Poľskom a Švédskom tri body v E-skupine a naďalej nemá zabezpečený istý postup do osemfinále európskeho šampionátu.

Pred záverečným zápasom v skupine proti Španielsku sa Slováci nechcú spoliehať na súperov, ale sami uhrať dobrý výsledok.

"Nerád kalkulujem a človeku napadá kadečo, trebárs situácie našej dvadsaťjednotky na ME v Poľsku, že? Budeme sa pozerať na seba, to vieme ovplyvniť a budem tak hrať proti Španielsku," okomentoval situáciu v skupine stredopoliar Patrik Hrošovský .

K situácii v skupine sa vyjadril aj asistent trénera Štefana Tarkoviča Marek Mintál . " Nie som priateľom kalkulácií, môžu stačiť tri body na postup, možno bude treba štyri, ukáže sa až potom. Naša situácia je jasná, treba sa nám pripraviť na Španielsko," dodal Mintál.

Postupovú kalkulačku nechce riešiť ani Martin Koscelník . "Po prvom zápase bolo len áno, áno, áno, teraz je to opatrnejšie. My ideme krok za krokom, všetci veríme v náš tím. Verme, že na Eure ešte niečo dokážeme."

Proti Švédsku chýbal dôraz v ofenzíve

Ondrej Duda sa vrátil k zápasu so Švédskom a hľadal príčiny prehry v slabšej ofenzívnej činnosti mužstva.

„Málo sme sa tlačili dopredu, neboli sme nebezpeční. Stále je šanca postúpiť. Máme pred sebou ešte jeden zápas. Urobíme všetko pre to, aby sme získali potrebný počet bodov," povedal pre RTVS Ondrej Duda .

Jeho slová doplnil v pozápasovom štúdiu aj expert RTVS Róbert Vittek . „My keď nevystrelíme na bránu, tak ťažko ten gól príde, síce sme tam mali malé šance, pokusy o strely či hlavičku Juraja Kucku, ale určite to dopredu bolo menej ako bolo v poslednom zápase proti Poľsku."

Záverečný program Slovenska

Slovensko čaká posledný zápas v E-skupine proti Španielsku. Hoci ide o favorita našej skupiny i celého turnaja, naši hráči chcú v tomto dueli bodovať. O postup do osemfinále sa pobijú aj Poliaci so Švédmi.

Kto nakoniec postúpi z prvých dvoch priečok, a či mužstvo z E-skupiny bude to, ktoré obsadí aj postupovú priečku v tabuľke tretích tímov sa dozvieme po odohratí posledných zápasov.

Program zápasov v E-skupine na ME vo futbale

  • Streda (23.06.) Španielsko - Slovensko od 18:00 hod. na Jednotke
  • Streda (23.06.) Švédsko - Poľsko od 18:00 hod. na Dvojke

ME vo futbale pokračujú ďalej. Sledovať zápasy môžete na Jednotke , Dvojke a webe futbal.rtvs.sk . Všetky odohraté zápasy nájdete aj v archíve na webe RTVS.

Tie najlepšie momenty zo zápasov si môžete pozrieť v archíve v relácii Highlighty EURO 2020.
Zdroj foto: TASR, Zdroj text: RTVS a TASR 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia