Úvod Novinky EURO 2020
Bozk, deravé ponožky či úprava účesu – Toto sú povery futbalistov
Bozk, deravé ponožky či úprava účesu – Toto sú povery futbalistov

Bozk, deravé ponožky či úprava účesu – Toto sú povery futbalistov

Spoliehajú sa nielen na svoj talent a tréning, ale aj na pani šťastenu.

To povestné „šťastíčko" si privolávajú rôznymi rituálmi aj tie najväčšie futbalové hviezdy.

Portugalská megahviezda Cristiano Ronaldo má niekoľko poverčivých úkonov, ktoré dodržiava. Jedným z nich je, že zostáva ako posledný v tuneli pred vybehnutím na štadión.

Na trávnik položí vždy pravú nohu, a potom sa odrazí do výšky. Povráva sa, že počas polčasu si vždy upraví účes pre šťastie.

Keď ešte hrával za tím Real Madrid, v klubovom autobuse vždy sedel na zadnom sedadle, v lietadle zase sedával úplne vpredu.

Diery v ponožkách

Reprezentant Walesu Gareth Bale sa zase snaží zalíškať šťastene dierami vo futbalových ponožkách. Údajne si ich tam strihá preto, aby zmiernil tlak na lýtkové svaly.

Dokonca prestal jazdievať na zápasy vo svojom luxusnom lamborghini, keďže malo nepohodlné sedenie - to mu vraj nerobilo dobre na nohy.

Šťastná briadka

Vysokánsky belgický brankár Thibaut Courtois má zase vo zvyku pošúchať si či dotknúť sa pre šťastie brady počas spievania národnej hymny La Brabançonne.

Dva dotyky

Germany Portugal Euro 2020 Soccer592669.jpg

Dvakrát - presne toľkokrát sa dotkne nemecký reprezentačný brankár Manuel Neuer bránky - konkrétne bránkových tyčí pred každým zápasom a potom ešte raz každej pred druhým polčasom. Mnohokrát to pritom vyzerá až zbožne.

Modrá je dobrá

Jeho tréner Jogi Löw zase nedá dopustiť na modrú farbu - svojho času chodil na zápasy len v modrom kašmírovom svetri, ktorý bol mnohokrát v obchodoch vykúpený.

Hoci už Jogi sveter venoval do múzea, stále ho vídať na trénerskej lavičke v modrej farbe.

Kuriózne poverčivé rituály mali napríklad Francúz Laurent Blanc, ktorý pred každým zápasom pobozkal na plešatú hlavu brankára Fabiena Bartheza, či Bastian Schweinsteiger, ktorý hrával v mokrých ponožkách a kopačkách.

  • Tie najlepšie momenty zo zápasov si môžete pozrieť v archíve v relácii Highlighty EURO 2020.
  • Všetky zápasy, vrátane Slovenska na ME vo futbale 2021 uvidia diváci na Jednotke i Dvojke v priamych prenosoch.
  • Súboje najlepších futbalistov Európy si môžete vychutnať aj na webe futbal.rtvs.sk ako aj prostredníctvom rozhlasového vysielania Rádia Slovensko.

Zdroj fotiek: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia