Úvod Novinky EURO 2020
Ladislav Molnár: Ak by bol Dúbravka Angličan, chytá finále
Ladislav Molnár: Ak by bol Dúbravka Angličan, chytá finále

Ladislav Molnár: Ak by bol Dúbravka Angličan, chytá finále

Bývalý reprezentačný brankár si myslí, že vo finále nemá Anglicko v bránke takú oporu ako Taliani.

Finále ME vo futbale 2021 bude aj súbojom brankárov. Na anglickej strane bude stáť Jordan Pickford a proti nemu zase nastupujúca hviezda Gianluigi Donnarumma.

Obaja už svoje tímy na turnaji niekoľkými dôležitými zákrokmi podržali, pričom anglický brankár zatiaľ inkasoval iba jediný gól.

Udialo sa tak v semifinále, keď ho prekonal z priameho kopu Mikael Damsgaard. V predošlých piatich súbojoch vychytal nulu.

„Je to o tom, ako si mužstvo plní defenzívne úlohy a ako vie zvládať štandardné situácie. Anglický tím to robí znamenite."

„Práve preto Pickford nepotrebuje chodiť na centrované lopty, len na tie jednoduché," povedal pre Góly-body-sekundy Ladislav Molnár.

Angličania lepšieho v bránke nemajú

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hoci bývalý reprezentačný brankár Slovenska kvality Pickforda neznižuje, sám vie, že Anglicko nemá v súčasnosti gólmana svetových kvalít. Brankár Evertonu však zatiaľ dôveru trénera Garetha Southgatea nesklamal.

„Povedzme si na rovinu, lepšieho nemajú. Top špičkové kluby ako Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, majú zahraničných brankárov," pokračoval Ladislav Molnár.

„Môj osobný názor je, že keby mal Martin Dúbravka anglický pas, tak dnes je on na Pickfordovom mieste."

Donnarumma je kvalitnejší brankár

Čo sa Talianov týka, tí majú medzi troma žrďami väčšiu oporu. Hoci má Gianluigi Donnarumma len 22 rokov, v bránke pôsobí sebaisto a predvádza stabilné výkony.

Finále EURO 2020

  • 11. júl (nedeľa) Taliansko - Anlgicko od 21:00 h.

Aj vďaka tomu sa z neho stala výborná náhrada za legendárneho Gianluigiho Buffona.

„Taliani mali vždy dobrých brankárov a vždy tam bol nástupca po hviezde, ktorá odišla. Donnarumma je veľký, čo je výhoda pri centroch alebo nájazdoch jeden na jedného."

„Techniku má zvládnutú výborne a je komplexnejšie vybavený ako Pickford," dodal Ladislav Molnár.

EURO 2020 vyvrcholí finálovým súbojom už túto nedeľu a diváci RTVS si budú môcť vychutnať v priamom prenose na Jednotke i webe futbal.rtvs.sk.

Stretnutie Taliansko - Anglicko začína od 21:00 h. Program na Jednotke však štartuje už od 20:30 štúdiom EURO 2020.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia