Úvod Novinky Filmy a seriály
Scorsese DiCaprio: O chémii medzi režisérom a hercom
Scorsese DiCaprio: O chémii medzi režisérom a hercom

Scorsese DiCaprio: O chémii medzi režisérom a hercom

Dvojica DiCaprio Scorsese získala od začiatku spolupráce 31 nominácií na Oscara, deväť z nich premenila na víťazstvo.

Čo vám napadne ako prvé, keď počujete meno Leonardo DiCaprio? Ak sa vám pred očami zjavili scény z veľkofilmu Titanic, nemusíte sa vôbec hanbiť. Snímka z dielne Jamesa Camerona patrí dodnes k najlepšie hodnoteným dielam a hoci mnohí považujú DiCapriov výkon v Titanicu za rozpačitý, práve vďaka postave Jacka spoznal Leonarda celý svet.

Mnohým známym tváram, špeciálne hereckým hviezdam sa stáva, že sa nedobrovoľne „zaseknú" v postave, ktorá ich preslávila a zbaviť sa jej je potom náročné. DiCaprio žije zo slávy Titanicu dodnes, no je na mieste uznať, že rodák z Los Angeles má na konte množstvo ďalších filmov, ktoré sa oplatí pripomenúť. Skrytá identita je jedným z nich.

DiCapriova spolupráca s režisérom Martinom Scorsesem priniesla viacero zaujímavých diel. Okrem Skrytej identity, ktorú si môžete pozrieť na Jednotke v piatok neskoro v noci, si možno spomínate aj na Gangy New Yorku. Dráma, v ktorej výnimočne kritici chválili aj výkon Cameron Diaz, bola ich prvou spoluprácou. A „vypálila" perfektne!

Prekliaty ostrov, Vlk z Wall Street a Letec, ďalšie skvelé filmy, ktoré nominovali na prestížne ocenenia. Dvojica DiCaprio Scorsese získala od začiatku spolupráce 31 nominácií na Oscara, deväť z nich premenila na víťazstvo.

Hviezdne duo má momentálne rozpracované ďalšie dva filmy – Killers Of The Flower Moon, ktorého nakrúcanie zastavili pre šíriacu sa pandémiu. Je však už známe, že nakrúcanie sa rozbehlo a okrem Leonarda sa môžu fanúšikovia tešiť aj na Roberta De Nira. Scorsese počíta s DiCapriom aj vo filme o Theodorovi Rooseveltovi.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia