Úvod Novinky Filmy a seriály
Mŕtvy muž prichádza: Film, ktorý dojíma aj núti premýšľať
Mŕtvy muž prichádza: Film, ktorý dojíma aj núti premýšľať

Mŕtvy muž prichádza: Film, ktorý dojíma aj núti premýšľať

Piatková noc v spoločnosti Susan Sarandon a Seana Penna na obrazovkách RTVS.

Dráma, kriminálny žáner, ale aj istá dávka romantiky. Okrem toho psychologický film, ktorý núti diváka premýšľať. Mŕtvy muž prichádza z režisérskej dielne Tima Robbinsa vznikol na základe skutočných udalostí a rešpekt si získal nielen u divákov, ale aj filmových kritikov.

Postavu rehoľnej sestry stvárnila Susan Sarandon. Helen, ktorú si vo filme zahrala, pravidelne navštevuje kriminálnikov v nápravnom zariadení a pomáha im vysporiadať sa s osudom. Keď natrafí na odsúdeného Matthewa, ešte netuší, že jej život sa obráti hore nohami.

Susan Sarandon

Takto dnes vyzerá herečka Susan Sarandon, ktorá za film Mŕtvy muž prichádza získala v roku 1996 Oscara. Zdroj foto: Instagram.com/susansarandon

Sean Penn v úlohe väzňa, ktorého čaká trest smrti za dvojnásobnú vraždu a znásilnenie, sa musí vysporiadať s osudom a prekonať strach zo smrti. Nablízku mu je Helen, ktorá ho má upokojiť pred plánovanou popravou. Tá zároveň bojuje za to, aby jeho prípad ešte raz otvorili a udelili mu milosť.

Zaujímavosťou je, že filmu sa po premiére v roku 1995 podarilo otvoriť búrlivú verejnú debatu o treste smrti. Snímka síce nijako neovplyvnila zmenu zákona v USA, no trestom smrti sa kompetentní začali oveľa viac zaoberať a analyzovať tento krutý spôsob popravy.

Susan Sarandon získala v roku 1996 za svoju rolu Oscara. Film získal ďalšie tri nominácie. Sean Penn v kategórii Herec vo vedľajšej úlohe, Tim Robbins v kategórii Najlepšia réžia a Bruce Springsteen za Najlepší soundtrack.

Pozrite si film Mŕtvy muž prichádza v piatok o 22:10 na Jednotke.


zdroj foto: youtube.com/movieclipsclassictrailers

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia