Úvod Novinky Filmy a seriály
Hviezdne obsadenie, podmanivá hudba: Slnečnice v Letnom kine
Hviezdne obsadenie, podmanivá hudba: Slnečnice v Letnom kine

Hviezdne obsadenie, podmanivá hudba: Slnečnice v Letnom kine

Sophia Loren za svoj výkon získala viacero ocenení.

Taliansko pred 2. svetovou vojnou: Giovanna (Sophia Loren) a Antonio (Marcello Mastroianni) prežívajú v Miláne veľkú lásku, ktorú spečatia svadbou. Napriek veľkému úsiliu musí Antonio narukovať na ruský front.

Na konci vojny sa nevráti a Giovanna, hoci o ňom nemá niekoľko rokov žiadne správy, je presvedčená, že žije a stále je niekde v Sovietskom zväze. Rozhodne sa preto odísť do Ruska, aby svojho manžela našla. Vyzbrojená len Antoniovou fotografiou a nádejou svoje pátranie začína v meste neďaleko bojového poľa, na ktorom počas vojny zmizol. Čo jej pátranie odhalí a čo v Rusku nájde?

Pozrite si taliansku snímku Slnečnice z roku 1970, jeden z najlepších filmov o následkoch vojny na lásku bežných ľudí, v réžii Vittoria De Sicu. Okrem výborného Marcella Mastroianniho vo filme exceluje najmä Sophia Loren, ktorá za svoj výkon získala viacero ocenení. Hudbu k Slnečniciam, mimochodom prvému západnému filmu natočenému v Sovietskom zväze od konca vojny, zložil Henry Mancini. Za svoju prácu si vyslúžil nomináciu na Oscara.

Slnečnice vysielame v utorok 4. augusta o 21:55 na Dvojke. Vo štvrtok 6. augusta o 22:25 sa v Letnom kine môžete tešiť na dramatickú čiernu komédiu Vážený občan.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia