Úvod Novinky Filmy a seriály
Nová rozprávka RTVS plná nádherných dobových kostýmov
Nová rozprávka RTVS plná nádherných dobových kostýmov

Nová rozprávka RTVS plná nádherných dobových kostýmov

Pozrite si rozhovor s kostýmovým výtvarníkom Jánom Kocmanom.

Nakrúcanie novej rozprávky O liečivej vode, o ktorej sme vás prvýkrát informovali na našom webe v polovici júla, je naďalej v plnom prúde. Aj keď sa zdá, že rozprávať o Vianociach počas leta, je ešte príliš skoro, už teraz vás vieme ubezpečiť, že najkrajšie sviatky roka budú mimoriadne bohaté aj vďaka RTVS.

Ako hovorí kostýmový výtvarník Ján Kocman, rozprávka O liečivej vode zaujme divákov nielen pútavým dejom a výraznými postavami, ale aj kostýmami, ktorých je autorom. Kocman, ktorý je uznávaný nielen doma, ale aj v zahraničí, navrhol kostýmy aj do minisérie o Márii Terézii, ktorú rovnako poznáte z našich obrazoviek.

Kanócz, Kemka aj Mitaš

Štyri mesiace - toľko trvalo, kým sa prvotné nákresy kostýmov pretavili do prvej kostýmovej skúšky s hercami. Kocman priznáva, že najnáročnejší a najprepracovanejší uvidia diváci na Zuzane Kanócz. „Veľmi sa hodí k jej postave, keďže hrá mrchu," naznačil Kocman, ktorý však nemohol prezradiť viac. Pozrite si kompletný rozhovor, ktorý vznikol počas nakrúcania na zámku v Smoleniciach.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rozprávka O liečivej vode vzniká pod dohľadom režiséra Jána Sebechlebského, ktorý je podpísaný aj pod seriálom Tajné životy. Diváci sa môžu tešiť na skvelé herecké obsadenie. Okrem spomínanej Zuzany Kanócz uvidia aj Mariána Mitaša, Juraja Hrčku, Juraja Kemku či Jakuba Spišáka.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia