Úvod Novinky Filmy a seriály
Veľká seriálová premiéra: RTVS prináša Príbeh služobníčky III
Veľká seriálová premiéra: RTVS prináša Príbeh služobníčky III

Veľká seriálová premiéra: RTVS prináša Príbeh služobníčky III

Keď v roku 1985 kanadská spisovateľka Margaret Atwood vydala knižnú verziu dystopického románu, zrejme netušila, aký celosvetovo populárny seriál z tohto diela vznikne.

Práve na základe vysielania verzie seriálu streamovacej služby Hulu sa aj kniha stala opätovne svetovým bestsellerom a dlhý tmavočervený plášť a široký biely čepiec symbolom ženského odporu a protestu na celom svete. Ako sa môže život ženy v priebehu chvíľky zmeniť na absolútne peklo? Nielen o tom je Príbeh služobníčky.


O čom je Príbeh Služobníčky?

V USA došlo k prevratu a moci sa chopila militantná vláda, ktorá bojuje za návrat k tradičným hodnotám. Väčšina žien na svete stratila schopnosť plodiť potomkov a vláda tak prišla s „prevratným" nápadom. Problém sa v Gileáde rieši zavedením systému, v ktorom plodné ženy nútia byť sexuálnymi otrokyňami. Celý príbeh sledujeme očami jednej z nich – služobníčky Offred (Elisabeth Moss), ktorá má splodiť deti svojmu „veliteľovi" namiesto jeho neplodnej manželky. Občania Gileádu sa členia do vrstiev, velitelia nosia čierne obleky, ich manželky tyrkysové rovnošaty a služobníčky tmavočervené plášte a biele čepce.


Všetky budovy a priestory sú rozľahlé a jednoducho čisté. Poriadok strážia čierne dodávky a všadeprítomní strážnici vyzbrojení samopalmi. Systém príkazov a pravidiel musia všetky služobníčky dodržiavať v maximálnej poslušnosti. Ich porušenie sa v Gileáde kruto trestá. Všetky služobníčky sú pod neustálym dohľadom a nikto nevie, komu môže veriť...


Prichádza tretia séria

Aj v tretej sérii sa ocitneme v štáte Gileád, ktorý predstavuje kresťanský fundamentalistický teokratický režim v bývalých Spojených štátoch. June, v Gileáde zvaná Offred, ešte stále nevyhrala svoj boj. Jej misia zachrániť svoju staršiu dcéru z totality ešte nebola splnená. Z roly takmer poslušnej služobníčky sa transformuje do odvážnej rebelky, ktorá je odhodlaná riskovať svoj život a životy iných, len aby zachránila svojú dcéru Hannah. Svet Gileádu však uťahuje svoje opraty a možnosti úniku sú čoraz menšie...


Kvalita ovenčená cenami

Nechajte sa strhnúť kvalitne spracovaným seriálom, ktorý zožal úspech u divákov aj filmových kritikov. Prvá séria tejto americkej dystopie premenila na sošky osem z trinástich nominácii cien Emmy. Druhá séria má na konte dva Zlaté glóbusy za Najlepší dramatický televízny seriál a ocenenie Najlepšej herečky v dramatickom seriáli si vyslúžila Elisabeth Moss za stvárnenie postavy služobníčky Offred.

Buďte s nami pri očakávanej slovenskej televíznej premiére. Už od 5. septembra každú sobotu večer na Dvojke.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia