Úvod Novinky Filmy a seriály
Zasľúbený život: Zoznámte sa s postavami novinky na obrazovkách RTVS
Zasľúbený život: Zoznámte sa s postavami novinky na obrazovkách RTVS

Zasľúbený život: Zoznámte sa s postavami novinky na obrazovkách RTVS

V nedeľu 18. októbra o 20:30 štartuje na Jednotke v dvoch častiach za sebou nový sedemdielny taliansky seriál Zasľúbený život.

RTVS ho vysiela ani nie pol roka po talianskej premiére. Na Apeninskom polostrove zaznamenal seriál obrovský úspech, sledovala ho takmer pätina z televíznych divákov.
Zoznámte sa s dôležitými postavami seriálu, ktorý vás od prvých minút vtiahne do deja.

zaslubeny_zivot.png

Donna Carmela: Typická južanská matka, ktorá miluje svoje deti a obhajuje ich za každú cenu. Kryje ich aj na úkor seba a vyčíta si, ak ich neochráni. Má však obrovskú odvahu a vnútornú silu. Jej krása bola pre ňu zároveň prekliatím... Hrá ju známa talianska herečka, rodáčka z Neapola Luisa Ranieri.

Vincenzo Spanò: Volajú ho Strážca polí, je správcom majetku baróna Lanzu, obávaného a rešpektovaného šéfa všetkých šéfov. Je násilnícky, má záujem o Carmelu, no tá mu odporuje. 

Salvatore: Carmelin manžel, ktorého odvždy Spanò nenávidel. Preto, že má túžbu vlastniť jeho ženu, aj preto, že organizoval povstanie proti robotníkom.

Amedeo Ferri: Bohatý vdovec talianskeho pôvodu, ale naturalizovaný Američan, žije v luxusnom hoteli. Stratil brata počas známeho lynčovania v New Orleans v roku 1881, kde prišlo o život jedenásť talianskych migrantov. Práve preto je obzvlášť citlivý na príbehy imigrantov. Pre Carmelu a jej deti sa stane akýmsi mentorom.

Rosa Canuto: Sicílčanka s nezlomnou povahou prichádza do Ameriky so svojím synom Pietrom s nádejou, že dostane, čo jej život doteraz odopieral. Na Sicílii bola prostitútka z donútenia.

Carmeline deti:

Michele: Je najstarším synom v rodine Carrizzovcov, ktorý od smrti svojho otca preberá zodpovednosť za ochranu a podporu Carmely a celej rodiny. Je najkrajší a najsilnejší z bratov, usilovný v práci a neústupčivý.

Rocco: Okamžite sa stal obeťou útlaku Spana a jeho bandy. Spravuje stádo oviec a bojuje s hladom a chudobou. Je citlivý a scenáristi ho využili aj pre úlohu duše príbehy.

Antonio: po smrti otca sa stal hlavou rodiny. Cíti vnútornú bolesť spôsobenú krivdami Spana, ale veľmi rozumný a rozvážny. Pohráva sa s myšlienkou, že v túžbe o vykúpenie sa spod nátlaku môže človek všetko.

Maria: Jediná dcéra Carmely je zamilovaná do sicílskeho farmára Alfia, ale obaja sa musia rozlúčiť v momente, keď sa Carrizzovci rozhodnú v zhone emigrovať do USA. Je submisívna žena, ktorá správaním kopíruje matku.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia