Úvod Novinky Filmy a seriály
Spoznajte zvieratá Ázie v stredu s Dvojkou
Spoznajte zvieratá Ázie v stredu s Dvojkou

Spoznajte zvieratá Ázie v stredu s Dvojkou

 Vysielame druhú epizódu dokumentárneho cyklu Sedem svetov, jedna planéta.

Po minulotýždňovej nádielke snehu a ľadu v Antarktíde vás túto stredu Dvojka v dokumentárnom seriáli Sedem svetov, jedna planéta zoberie na vzrušujúcu výpravu do Ázie, kontinentu na ktorom musia zvieratá bojovať s najvyššími vrchmi a najteplejšími púšťami na svete.

V prudkom kontraste s púšťami je polostrov Kamčatka v Rusku, na ktorom medvede vyhľadávajú aktívne sopky, napriek nebezpečenstvám, ktoré medveďom v ich blízkosti hrozia.

Na extrémnu zimu si museli zvyknúť aj pozoruhodné opice tuponosé, ktoré sú so svojimi veľkými očami a modrou kožou na tvári milé aj čudné zároveň. No nadovšetko sú tajomné. Nevieme o nich veľa, lebo žijú v neprebádaných a nehostinných oblastiach Číny veľmi skromným spôsobom života. Čo sa však udeje, keď na ich územie vkročí nepriateľ? Sledujte, ako sa z mierumilovných primátov stane bojová skupina pripravená v súboji aj zahynúť, a to len pre hŕstku kôry a lišajníkov - mimoriadne chudobnej stravy.


Juh Ázie sa od týchto oblastí síce veľmi líši prírodnými podmienkami, no aj tu zažijete neuveriteľné boje medzi zvieratami. Dozviete sa, tiež, ktoré zviera v indonézskom pralese spieva smutný žalospev. Samozrejme, to všetko len v prípade, že si v stredu večer o 20:10 pustíte Dvojku a pozriete si druhú epizódu britského prírodopisného dokumentárneho seriálu Sedem svetov, jedna planéta s fenomenálnou hudbou od filmového skladateľa Hansa Zimmera.

Sedem svetov, jedna planéta - to je príbeh svetadielov Zeme, z ktorých každý má svoje samostatné podnebie, svoje unikátne podmienky, povrch, prírodu, vrátane fauny a flóry.

Vydajte sa na úchvatnú cestu po siedmich svetoch našej Zeme, spoznajte skutočnú pravú tvár každého kontinentu, jeho zvieracie ríše. Spoznajte unikátne krajiny i prekvapivé príbehy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia