Úvod Novinky Filmy a seriály
Unikátny dokument: Letectvo prvýkrát v službách vojny
Unikátny dokument: Letectvo prvýkrát v službách vojny

Unikátny dokument: Letectvo prvýkrát v službách vojny

Sledujte druhú epizódu dokumentárneho seriálu História letectva na Dvojke.

Sen o lietaní sa stal skutočnosťou, prvé testy lietajúcich strojov dopadli dobre, rekordy sa množia: Prelet nad Alpami či Stredozemným morom. Letectvo každý deň ukazuje, že s ním treba počítať. A zatiaľ v roku 1914 začína zúriť prvá svetová vojna.

muž v historickom vojenskom lietadle

Rok 1914 priniesol prvé vzdušné boje v histórii.

Letectvo v nej bude hrať kľúčovú úlohu s príchodom vzdušných síl. Spočiatku slúžilo predovšetkým na prieskumné účely, lietadlá sú však čoskoro vybavené odpaľovacími zariadeniami a hľadáčikmi. Bitky po novom vyhráva ten, kto má lepšie letecké zbrane.

Manfred von Richthofen

Manfred von Richthofen, legendárny „Červený barón" s viac ako 50 víťazstvami bol najúspešnejším stíhačom prvej svetovej vojny.

Príbehy veľkých objavov a najlepších stíhačov prvej svetovej vojny prinesie druhá epizóda francúzskeho dokumentárneho seriálu História letectva. Sledovať ju môžete v stredu o 21:05 na Dvojke.

William Lambert stojí pred lietadlom

Americké eso William Lambert. Zostrelil 22 nemeckých lietadiel.

S Históriou letectva spoznáte všetky dôležité postavy, ktoré stáli na začiatku sna o lietaní od prvých mužov na lietajúcich strojoch ponad Atlantický oceán až po súčasných pilotov ovládajúcich supersonické lietadlá v stratosferických výškach.

Dozviete sa, ako jeden vynález za druhým urýchľoval vývoj lietajúcich strojov, ako sa tieto vynálezy šírili naprieč kontinentami, z jednej krajiny do druhej a zoznámite sa s kľúčovými hráčmi tohto nekončiaceho sa príbehu.


Foto: DR - CC&C / INA / Lagardère Studios Distribution

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia