Úvod Novinky Filmy a seriály
Život ho bije, všetko na neho padá. Skvelý Matej Landl ako Vojtech
Život ho bije, všetko na neho padá. Skvelý Matej Landl ako Vojtech

Život ho bije, všetko na neho padá. Skvelý Matej Landl ako Vojtech

Vojtech je štyridsiatnik a život ho viac trápi ako teší.

Vojtech je štyridsiatnik a život ho viac trápi ako teší. Manželka ho opustila, dostal výpoveď, nemá kamarátov, s rodinou sa nestýka. Kamarát Laco, ktorý napriek manželstvu stále balí ženy, ho presvedčí, aby si čo najskôr našiel nejakú babu. Cesta vraj vedie cez bordel. Nasledujte sled udalostí, ktorý pripomína šialenú taliansku komédiu.

Neschopnosť Vojtecha čeliť novej dobe a akokoľvek odporovať novým známym prináša množstvo komediálnych zápletiek. Vojtech sa každú chvíľu namočí do situácie, z ktorej niet úniku a hrozí mu ďalšia a ďalšia hanba. Ba možno aj čosi horšie.

Tragikomédiu režiséra Viktora Csudaia Vojtech vysielame v nedeľu 25. októbra o 22:25 na Jednotke. „Vojtech je veľmi milá osôbka, taký nešťastník. Je to nešťastný, frustrovaný, dosť zakomplexovaný chlap, ktorému v živote nič nevychádza. Na každom kroku naňho niečo padne," opísal svoj druhý celovečerný film režisér.

film vojtechVojtechovi v živote „radí“ taxikár Laco, ktorého si zahral Marián Miezga.

Hlavnú úlohu stvárnil Matej Landl, ktorý si postavu Vojtecha užíval. Divák to postrehne na chôdzi, spôsobe komunikácie, kadencii reči či myslením. „Veľmi ma to bavilo, vedel som sa vcítiť do psychiky takého človeka. Okolo nás je dosť veľa ľudí, ktorým veľa vecí nevychádza. Snažím sa samého seba vnímať, sledovať a predstavovať si v takýchto situáciách. Koniec koncov hocikomu z nás sa také niečo môže stať," dodal herec.

film vojtechZuzana Šebová a Marián Miezga vo filme Vojtech.

Nízkorozpočtová snímka pobaví nielen divákov, ale pri nakrúcaní sa zasmiali aj tvorcovia a herci. „Takých scén bolo neúrekom, či sú to scény so sektármi, ktorých skvele zahrali Števo Martinovič, Eva Sakálová a Gabika Marcinková, nesmierne sme sa zabavili aj s Majom Miezgom. Dokonca sme niekoľko ostrých pokazili, lebo ja som sa nevydržal nesmiať," priznal Landl.

V ďalších úlohách hrajú Zuzana Šebová, Lucia Vráblicová, Zuzana Mauréry, Vladimír Kobielsky, Svätopluk Malachovský, Juraj Kemka, Roman Pomajbo, Diana Mórová, Peter Sklár a ďalší. Titulnú skladbu k filmu zložili a nahrali Horkýže slíže, ktorí si vo filme aj zahrali.

film vojtechSektárov výborne stvárnila trojica Števo Martinovič, Gabika Marcinková a Juraj Kemka.

(foto: Continental film, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia