Úvod Novinky Filmy a seriály
Štekajúci pes ako kľúč k vyriešeniu prípadu väzneného hrdinu
Štekajúci pes ako kľúč k vyriešeniu prípadu väzneného hrdinu

Štekajúci pes ako kľúč k vyriešeniu prípadu väzneného hrdinu

Vo filme si zahral François Cluzet, známy z oceňovanej komediálnej drámy Nedotknuteľní.

Ľudia niekedy nemôžu alebo skôr nechcú počúvať iných, čoho dôsledkom vznikajú nepríjemnosti, ktoré môžu za mreže dostať nevinného človeka. V tomto duchu sa nesie francúzska historická dráma režiséra Jeana Beckera Červený obojok, ktorú vysielame na Dvojke v piatok 30. októbra o 22:30 po relácii Trochu inak s Adelou.

Je leto roku 1919 a do malého mestečka prichádza sudca. Privolali ho k prípadu väzneného vojnového hrdinu. Na tom celom by nebolo nič zvláštne, keby svojho pána pred väzením nečakal veľký pes, ktorý neustále dňom i nocou šteká a aj jedna vzdelaná žena, ktorá má so zadržaným spoločnú minulosť a ktorá čaká a dúfa.

Červený obojok

A je to práve pes, ktorý je kľúčom k celému zamotanému prípadu poznačenému traumou Veľkej vojny. V takmer až detektívnej dráme dnes 87-ročného režiséra z roku 2018 sudca počas vypočúvania postupne odkrýva nielen pozadie prípadu, ale aj svoj vlastný príbeh.

Vo filme Červený obojok si aristokratického sudcu zahral François Cluzet, známy slovenským divákom predovšetkým z oceňovanej komediálnej drámy Nedotknuteľní z roku 2011, kde si zahral bohatého aristokrata, ochrnutého od krku k prstom na nohách, o ktorého sa stará mladík, vracajúci sa z väzenia.

(foto: Apollo Films)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia