Úvod Novinky Filmy a seriály
Už dnes večer: Premiéra novej rozprávky O liečivej vode
Už dnes večer: Premiéra novej rozprávky O liečivej vode

Už dnes večer: Premiéra novej rozprávky O liečivej vode

Sledujte o 19:00 na Jednotke.

Štedrý deň je v plnom prúde. Veríme, že vám pri prípravách slávnostnej večere robí spoločnosť bohatý program Slovenského rozhlasu alebo niektorý z okruhov našej televízie.

Už dnes večer je pre divákov RTVS pripravená premiéra novej pôvodnej rozprávky s názvom O liečivej vode. Nádherný príbeh lásky, v ktorom sa prelína svet ľudí so svetom, v ktorom žijú vodné bytosti, sa začne o 19:00 na Jednotke.

O liečivej vode

V hlavnej úlohe sa predstaví Darija Pavlovičová a Jakub Spišák. V rozprávke O liečivej vode si zahrala aj Zuzana Kanócz, Linda Rybová, Marián Mitaš, Juraj Kemka a ďalší.

Pozrite si zábery z nakrúcania niekoľkých scén, ktoré vznikali na zámku v Smoleniciach a naša kamera pri tom nesmela chýbať. Rozprávali sme s uznávaným kostýmovým výtvarníkom Jánom Kocmanom, ktorý sa postaral o nádherné dobové kostýmy, ale aj s herečkou Zuzanou Kanócz, ktorá si v rozprávke zahrala vojvodkyňu Henrietu.

O liečivej vode dnes o 19:00 na Jednotke

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dej rozprávky O liečivej vode v skratke

Príbeh rozprávky nás zavedie do krajiny, v ktorej odpradávna žili vo vzájomnej symbióze vedľa seba ľudský svet a svet vôd. V ľudskom svete vládne spravodlivou rukou kráľ Juraj, ktorý ovdovel a stará sa o svoju dcéru Hanku. Vo vodnom svete, ktorý je pre ľudské oči neviditeľný, vládne Vodná pani spolu so svojimi pomocníkmi.

Jedného dňa sa zľutuje nad chorou princezničkou Hankou a daruje kráľovi Jurajovi vodu, ktorá vylieči každú chorobu a zahojí každú ranu. Vodná pani má však podmienku: liečivá voda sa nesmie dostať do rúk podlého a sebeckého človeka, pretože by sa navždy stratila.

No všetko dobré a ušľachtilé možno zneužiť a ľudská chamtivosť nepozná hranice. Kráľov brat Filip a jeho pomstychtivá manželka Henrieta majú s vodou iné plány a neštítia sa ani zločinu...

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia