Úvod Novinky Filmy a seriály
Režisér Pumpy: Národ, ktorý si nevie urobiť srandu sám zo seba, vymrie
Režisér Pumpy: Národ, ktorý si nevie urobiť srandu sám zo seba, vymrie

Režisér Pumpy: Národ, ktorý si nevie urobiť srandu sám zo seba, vymrie

Na zákulisie Pumpy sa bola pozrieť relácie Kinorama.

Komediálny seriál Pumpa, ktorý na obrazovkách Jednotky vysielame od 26. septembra, má za sebou už desať častí a priemerná sledovanosť jednotlivých vydaní na úrovni približne 400-tisíc ukazuje, že ide o formát, ktorý si divák RTVS obľúbil a je mu verný. Nahliadnite s Kinoramou, magazínom zo sveta filmu, do zákulisia Pumpy. Premiérové časti Kinoramy vysielame každú stredu večer na Dvojke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento formát vznikal dlhé roky, kým sme si zatriedili, čo je zaujímavé a čo nie. Všimol som si, že z benzíniek sa stalo nielen miesto nákupo, ale aj stretávania sa rôznych societ. A to, že ľudia sa sem chodia vyrozprávať, ma inšpirovalo," prezradil Peter Begányi, režisér a producent Pumpy.

Peter Begányi

Ľudí, ktorí chcú inteligentnú zábavu a humor, a chcú zároveň aj porozmýšľať, je strašne veľa. Netreba skĺzavať do jednoduchého humoru či až trápností. Sledovanosť Pumpy ukazuje, že je tu dopyt po formáte, ktorý tu chýba. Na svet sa chceme pozerať s úsmevom. Pokiaľ národ nebude mať v sebe komédiu a schopnosť urobiť si srandu z politiky, či sám zo seba, tak vymrie," hovorí režisér s tým, že cieľom celého štábu je rozveseliť Slovensko.

Scenár Pumpy je síce daný, ale hlavní protagonisti Michal Kubovčík a Dano Heriban majú pri svojej práci voľné ruky. „S Danom môžeme do scenára zasahovať a prinášať vlastné postrehy, prirovnania, zážitky či poznanie. Čiže to, čo by sme národu chceli povedať my," povedal predstavitel pumpára Mikiho Michal Kubovčík s dodatkom, že ľudí pracujúcich na pumpách obdivuje.

pumpa

Na štarte podobných projektov je dobré mať jasnú predstavu o svojej postave. Nie je možné po siedmich častiach zrazu začať hrať niečo úplne iné. Už na začiatku musím vedieť koho hrám, ako ho chcem hrať a prečo," prezradil Dano Heriban, ktorý na Pumpe stvárňuje taxikára Dana.

Pozrite si celú reportáž Kinoramy zo zákulisia Pumpy a dozviete sa s akými pocitmi išla na Pumpu investigatívna novinárka Monika Tódová.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Premiérovú 11. časť Pumpy vysielame v sobotu 5. decembra o 22:35 po šou Zem spieva na Jednotke. Všetky predošlé časti nájdete zadarmo a bez reklamy v archíve RTVS.

(foto: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia