Úvod Novinky Filmy a seriály
Meg, Jo, Beth či Amy: Ktorá z Malých žien sa na vás podobá?
Meg, Jo, Beth či Amy: Ktorá z Malých žien sa na vás podobá?

Meg, Jo, Beth či Amy: Ktorá z Malých žien sa na vás podobá?

Prvú epizódu trojdielneho seriálu vysielame už na Prvý sviatok vianočný.

Medzi mnohé klasické príbehy, v ktorých Vianoce zohrávajú nemalú úlohu, rozhodne patria aj Malé ženy, dobrodružstvá štyroch sestier Marchových z obdobia americkej občianskej vojny. Príbeh o dospievaní v pohnutých časoch prinesie RTVS v podobe novej seriálovej adaptácie na obrazovky televíznej Jednotky už na Prvý sviatok vianočný o 18:00. Na Druhý sviatok vianočný sa môžete tešiť na pokračovanie a trojdielnu sériu ukončíme v nedeľu 27. decembra.


Napriek tomu, že nežijeme v Spojených štátoch amerických počas občianskej vojny, ikonický príbeh z pera spisovateľky Louisy Mae Alcottovej je natoľko univerzálny, že sa s jeho hlavnými hrdinkami stotožňujú už celé generácie po celom svete a snažia sa zistiť, na ktorú zo sestier Marchových sa ponášajú najviac. Možno aj vás práve premohla nostalgia a povedali ste si, že chcete vedieť, ku ktorej zo sestier máte, čo sa týka povahy, najbližšie. Aby vám to išlo ľahšie, pripravili sme si pre vás jednoduchý prehľad, ktorý vám prezradí, či ste skôr ako Meg, Jo, Beth alebo Amy.


Materská Meg

Margaret, ktorú všetci volajú Meg, je najstaršia spomedzi sestier a v príbehu sa to často prejavuje - voči ostatným trom vie byť veľmi materská a dávať na ne pozor, čo sa prejaví najmä, keď ich mama nie je doma. Zo všetkého najviac túži po láske muža, za ktorého by sa vydala a mala s ním deti. Okrem toho je Meg veľmi obľúbená v spoločnosti a tiež pekná, vďaka čomu môže niekedy vyznievať ako obyčajná márnivá dievčina. No netreba sa nechať pomýliť. Keď sa má Meg rozhodnúť medzi prepychom, alebo skutočnou láskou, vyberie si to druhé…

Nezávislá Jo

Práve postava druhej najstaršej zo sestier Marchových sa mnohým zdala najsympatickejšou. Niet sa čomu čudovať, veď autorka knižnej predlohy Louisa Mae Alcottová sa pri jej tvorení inšpirovala sama sebou, a tak jasne cítiť, s kým má čitateľ či divák najviac sympatizovať. Impulzívna a spontánna Josephine je nekompromisná a nebojácna vo svojich ambíciách zostať nezávislou a nikdy sa nevydať. Je veľmi tvrdohlavá a zanietená, túži zarábať svoje vlastné peniaze ako spisovateľka.


Dobrá Beth

Ak ste ako Beth, v takom prípade vám môžeme len pogratulovať. Je veľmi ľahké túto postavu si obľúbiť, no nesmierne ťažké identifikovať sa s ňou. Jej slabou stránkou je azda len to, že je príliš nesmelá a niekedy až príliš uprednostňuje druhých ľudí pred sebou. Beth je vždy tam, kde niekto potrebuje pomoc, medzi sestrami hrá často úlohu mierotvorkyne. Okrem toho miluje hru na klavíri, ktorú síce majstrovsky ovláda, no nemá ambíciu ukázať ju celému svetu. V skutočnosti sa najlepšie cíti doma so svojou rodinou, ktorá je pre ňu to najdôležitejšie na svete.


Pragmatická Amy

Amy je zrejme najmenej obľúbená zo sestier medzi fanúšikmi. Jej postava môže v niektorých situáciách doslova vyznievať ako záporná, aj vďaka miernemu snobizmu či rozmaznanosti. No keďže je najmladšia spomedzi sestier Marchových, príbeh jej dáva aj najväčší priestor pre osobnostný rast. Amy sa od ostatných sestier tiež odlišuje najväčšou dávkou praktickosti, najmä pokiaľ ide o vzťahy. Verí, že peniaze v nich zohrávajú dôležitú úlohu a môžu zabezpečiť lepšiu budúcnosť.


Našli ste sa v niektorej z hlavných hrdiniek seriálovej adaptácie príbehu Malé ženy? Dajte nám vedieť na našom facebooku a nezabudnite sledovať už na Prvý sviatok vianočný!

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia