Úvod Novinky Filmy a seriály
Tarantinovská klasika Kill Bill na RTVS: 10 zaujímavostí
Tarantinovská klasika Kill Bill na RTVS: 10 zaujímavostí

Tarantinovská klasika Kill Bill na RTVS: 10 zaujímavostí

 Séria obľúbených tarantinoviek pokračuje.

Už tento piatok o 22:30 si pre vás Jednotka pripravila veľmi obľúbený krvavý trhák Kill Bill. Tento americký akčný krimi-thriller vznikol v roku 2003 a je nakrútený známym filmovým vizionárom, Quentinom Tarantinom. V hlavných úlohách vás budú po celý čas sprevádzať mená ako Uma Thurman, David Carradine alebo Lucy Liu.


Bývala členka vražednej skupiny (Uma Thurman) sa rozhodne nadobro skoncovať so svojou temnou minulosťou a túži po usadení. Jej svadobný deň sa však náhle zmení na krvavú pohromu v momente, keď na ňu zaútočí jej bývalý šéf Bill (David Carradine). Nevesta však tento útok prežije a po dlhých piatich rokoch sa prebúdza z kómy s jediným cieľom: pomstiť sa všetkým, ktorý stoja za útokom na jej osobu. Odhodlaná Nevesta a jej mrazivé spomienky ju v priebehu filmu ženú za neľútostnou odplatou, z ktorej už nie je vôbec cesty späť. Kill bill 2.png

Čo ste o filme Kill Bill vôbec netušili:

· Quentin Tarantino podržal výrobu filmu, potom ako sa dozvedel, že protagonistka Uma Thurman otehotnela. Uma bola pre neho natoľko dôležitá, že odmietal jej preobsadenie.

· Herečka Uma Thurman priznala, že trpí silnou klaustrofóbiou, napriek tomu sa vo filme nechala pochovať zaživa.

· Tajomstvo skutočného mena Nevesty si môžete všimnúť v sekvencii na jej letenke pri ceste do Tokya.

· Na hudbe sa podielal známy raper The RZA z Wu-Tang Clan. Jeho hudba sa objavuje pri sekvenciách v Tokyu.

· Aby Quentin Tarantino nemusel vkladať do svojich filmov reklamu na cigarety tak si vymyslel svoju vlastnú značku: Red Apple. Nevesta vo filme prechádza okolo obrej reklamy na túto fiktívnu značku.

· Žltý oblek nevesty bol inšpirovaný legendou bojových umení a filmov Bruceom Lee. Tvorcovia mu prostredníctvom ikonického obleku chceli vzdať úctu.

· Na to ako je film ikonický jeho pestrým obsahom krvavých scén, tak v oficiálnej ukážke sa neobjaví ani jediná kvapka. Pri premiére ostali diváci desivo zaskočení.

· V priebehu nakrúcania sa spotrebovalo až 1600 litrov falošnej krvi.

· Meč, ktorý vo filme používa Uma thurman je v skutočnosti ten istý, ktorý použil Bruce Willis v Pulp Fiction.

· Quentin Tarantino chcel vo filme troch hercov, z ktorých bude každý reprezentovať svoju zem. Chia Hui Liu zastupuje Čínu, Sonny Chiba Japonsko a David Carradine USA. Režisér takisto tvrdil, že keby je Bruce Lee stále medzi nami, tak by mu určite ponúkol jednu z týchto úloh.

Foto: 2003 Miramax

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia