Úvod Novinky Filmy a seriály
Najsilnejší hlas: 10 zaujímavostí o Russelovi Croweovi
Najsilnejší hlas: 10 zaujímavostí o Russelovi Croweovi

Najsilnejší hlas: 10 zaujímavostí o Russelovi Croweovi

Pokračovanie americkej minisérie v sobotu na Dvojke.

V sobotu o 22:20 hod. odvysiela Dvojka druhú epizódu amerického seriálu z prostredia amerických médií a politiky, Najsilnejší hlas. Táto kritikmi uznávaná miniséria sa pýši hviezdnym obsadením. Hlavnú úlohu Rogera Aivesa stvárnil držiteľ ceny Akadémie Russell Crowe, ktorého poznáte z filmov ako Gladiátor, Čistá duša, Americký gangster alebo Dobrý ročník.

Seriál je inšpirovaný skutočnými udalosťami o zakladateľovi americkej televíznej stanice Fox News, Rogerovi Aivesovi (Russell Crowe). Pomocou jednotlivých epizód sa táto miniséria zameriava na Ailesove vzostupy republikánskou stranou a následné pády v podobe sérii sexuálnych obvinení na jeho osobu.

najsilnejší hlas article.png

Ak ste zmeškali pilotnú epizódu, môžete si ju ešte stále pozrieť v našom archíve RTVS. Pokračovanie seriálu vysielame v sobotu o 22:20 hod. na Dvojke.

Čo ste o Russellovi Croweovi vôbec netušili

· Russell Ira Crowe sa narodil 7. apríla 1964 vo Wellingtone na Novom Zélande.

· S filmovým priemyslom sa zoznámil už vo veľmi mladom veku, keďže jeho rodičia zaobstarávali občerstvenie na nakrúcaniach. Vďaka blízkemu kontaktu s ľuďmi z brandže získal úlohy v miestnych televíznych reláciách.

· Herec si nikdy nedokončil strednú školu s maturitou.

· Tesne predtým, ako sa mu podarilo naplno preraziť v Hollywoode si privyrábal ako čašník, barman, Dj alebo poisťovací poradca.

· Je veľkým fanúšikom rockovej hudby a je spevákom hudobnej skupiny: 30 Odd Foot Of Grunts.

· Na výslní svojej kariéry odmietol kultové úlohy ako Aragorn v Pánovi prsteňov alebo Wolverina v X-menoch.

· Medzi jeho najznámejšie úlohy patria filmy L.A. prísne tajné, Americký gangster, Čistá duša alebo uznávaný Gladiátor, za ktorého si odniesol prestížne ocenenie Akadémie.

· Jeho najobľúbenejšou rolou bolo stvárnenie Jamesa B. Bardocka vo filme Ťažká váha z roku 2005.

· Je veľkým fanúšikom športu, najmä rugby a hokejovej NHL. Jeho najobľúbenejším tímom je Toronto Maple Leaves.

· V jeho osobnom živote bol ženatý s popovou speváčkou Danielle Spencerovou a majú spolu dvoch synov Tennysona a Charlesa.

Foto: Showtime

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia