Úvod Novinky Filmy a seriály
Jeden z najkontroverznejších dokumentov roka 2020 na RTVS
Jeden z najkontroverznejších dokumentov roka 2020 na RTVS

Jeden z najkontroverznejších dokumentov roka 2020 na RTVS

Film V sieti, ktorý otvára pálčivú tému sexuálneho obťažovania detí na internete, si budete môcť pozrieť už 10. marca na Dvojke.

Dvojka odvysiela jeden z najlepšie hodnotených dokumentárnych filmov minulého roka, pod ktorým sú režisérsky podpísaní dvaja Česi. Barbora Chalupová a Vít Klusák, zároveň autori scenára, urobili experiment, ktorý nemá v našich končinách obdobu.

Film V sieti je autentický, mimoriadne drsný a na jeho sledovanie je potrebný poriadny kus odvahy a silný žalúdok. V sieti otvára pálčivú tému sexuálneho obťažovania maloletých a zároveň tzv. kyberšikany, o ktorej sa za posledných pár rokov stále hovorí málo.

V sieti

Dievčatá si v priebehu desiatich dní prešli peklom. Na nakrúcanie dohliadali nielen režiséri, ale aj tím odborníkov, zdroj: Instagram.com/v_siti_film

Ste si ako rodičia istí, že je vaše dieťa za zatvorenými dverami detskej izby v bezpečí? Viete s kým a akým spôsobom komunikuje? Na aké webové stránky chodí a aké komunikačné kanály používa? V sieti nie je obyčajný dokument o sexuálnom obťažovaní neplnoletých, film usvedčuje sexuálnych predátorov v reálnom čase a bez prikrášlenia.

V sieti

Detské izby boli pred objetívom webkamery na nerozoznanie od tých skutočných, zdroj: Instagram.com/v_siti_film

Tri herečky, tri detské izby, desať dní a 2458 mužov, ktorí sa neboja dávať sexuálne návrhy tým najzraniteľnejším. Tvorcovia filmu ešte pred jeho nakrúcaním urobili casting, prostredníctvom ktorého našli dospelé ženy s detskými črtami tváre. Postavili im detské izby, na stoly položili počítače s prístupom na internet, webovými kamerami a lov sa mohol začať.

V sieti 10. marca o 20:10 hod. na Dvojke.

V sieti

Herečky boli pod dohľadom režiséra, ale aj psychológov. Filmári spolupracovali pri nakrúcaní aj s policajnými vyšetrovateľmi. Správanie sexuálnych predátorov šokovalo celý výrobný tím, zdroj: Instagram.com/v_siti_film

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia