Úvod Novinky Filmy a seriály
Exkluzívne: Rozhovor s herečkami z dokumentu V sieti
Exkluzívne: Rozhovor s herečkami z dokumentu V sieti

Exkluzívne: Rozhovor s herečkami z dokumentu V sieti

Drsný dokument z dielne českej režisérskej dvojice si budete môcť pozrieť v stredu 10. marca o 20:10 hod. na Dvojke.

Rozhovor s hlavnými protagonistkami filmu V sieti sa nám podarilo urobiť začiatkom minulého roka tesne po novinárskej predpremiére dokumentu v Bratislave. To je dôvod, prečo nemajú dievčatá rúška. Tvorcovia spolu s herečkami plánovali po premiérach v Čechách a na Slovensku robiť osvetu na školách. Všetko zastavila pandémia koronavírusu.

Snímku režisérskej dvojice Barbora Chalupová a Vít Klusák si budete môcť pozrieť v stredu 10. marca na obrazovkách Dvojky. V sieti je experiment, ktorý nakrúcali filmové kamery a okrem tvorcov boli na pľaci prítomní aj psychológovia či kriminalisti. Film usvedčuje sexuálnych predátorov v reálnom čase. Je autentický a divákov doslova šokuje.

„Teraz je to už trošku iné, ale keď sme videli ten film prvýkrát, mne osobne sa to všetko vrátilo a uvedomila som si, že tie veci sa nám naozaj diali," povedala herečka Tereza Těžká. „Ja som čím ďalej, tým viac precitlivelá," priznala Anežka Pithartová, ktorou nakrúcanie filmu V sieti doslova otriaslo. Ako dodala, sila filmu V sieti je obrovská.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V sieti sa ocitla aj Sabina Dlouhá, ktorá ako povedala, si občas spomenie na nakrúcanie a jednotlivé scény a desí ju už len vyzváňací tón Skype-u. Verí však, že práve vďaka tomuto filmu naberú decká odvahu a začnú o kyberšikane a sexuálnom obťažovaní na internete rozprávať nahlas. Diváci by sa mali pripraviť na drsný pohľad do online priestoru, ktorý môže byť pre neplnoletých mimoriadne nebezpečný.

V sieti

V skutočnosti dospelé herečky vystupujú vo filme V sieti ako dospievajúce školáčky, zdroj: Instagram.com/v_siti_film

V priebehu desiatich dní sa trom dievčatám podarilo na internete stretnúť 2 458 sexuálnych predátorov - mužov, ktorým neprekážalo, že dievčatá nemajú ani pätnásť rokov. Mnohí z nich priznali, že sú otcovia či dokonca starí otcovia, svoje chúťky však potlačiť nedokázali.

V sieti 10. marca o 20:10 hod. na Dvojke

Film V sieti nemilo prekvapuje, nastavuje zrkadlo a vyzýva, aby sa rodičia viac zaujímali o to, čo robí ich dieťa za zatvorenými dverami izby, aby deťom venovali väčšiu pozornosť a aby sa aj o takýchto chúlostivých veciach dokázali s deťmi otvorene rozprávať.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia