Úvod Novinky Filmy a seriály
Televízna premiéra oceneného dokumentu V sieti na RTVS
Televízna premiéra oceneného dokumentu V sieti na RTVS

Televízna premiéra oceneného dokumentu V sieti na RTVS

Film zvíťazil v kategórii Najlepší dokument na 28. ročníku cien Český lev. Bodovala aj miniséria herec a film Šarlatán.

Prestížne ceny Český lev už poznajú svojich víťazov. Na 28. ročníku odovzdávania bodoval film Šarlatán, ktorý vyhral v kategórii Najlepší celovečerný film. Agnieszka Holland zároveň vyhrala v kategórii Najlepšia réžia, rovnako za film Šarlatán.

Ivan Trojan si za rolu V Šarlatánovi odniesol cenu Najlepší herec v hlavnej úlohe a snímka zvíťazila aj v kategórii Najlepšia kamera a Najlepší zvuk. Bodovala aj miniséria Herec, ktorú ste mohli sledovať na obrazovkách Jednotky na jeseň minulého roka.

Herec zvíťazil v kategórii Najlepší televízny film alebo miniséria. Najlepšiu scénografiu zasa získalo pokračovanie Márie Terézie. Za zmienku rozhodne stojí aj kategória Najlepší dokument, v ktorej zvíťazil film V sieti.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V sieti ocenili aj diváci, ktorí ho už stihli vidieť v kinách začiatkom minulého roka. Kontroverzná snímka získala cenu filmových fanúšikov. Množstvo ich s určitosťou pribudne po jej slovenskej televíznej premiére v stredu večer na Dvojke.

V sieti

Ako nám v rozhovore povedali tri hlavné hrdinky, nakrúcanie filmu V sieti bolo mimoriadne náročné. Počet sexuálnych predátorov, ktorých sa podarilo vystopovať online v priebehu desiatich dní, šokoval nielen herečky, ale aj tvorcov filmu. V sieti režírovala dvojica Barbora Chalupová a Vít Klusák, ktorí počas nakrúcania spolupracovali s viacerými odborníkmi. Na pľaci boli prítomní kriminalisti aj psychológovia.

Pozrite si film, ktorý vznikol ako experiment a zároveň sa stal dôkazovým materiálom pri vyšetrovaní množstva prípadov sexuálneho obťažovania detí na internete. V sieti v stredu 10. marca o 20:10 hod. na Dvojke.

V sieti

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia