Úvod Novinky Filmy a seriály
Geniálna priateľka pokračuje. Nezmeškajte štart novej série
Geniálna priateľka pokračuje. Nezmeškajte štart novej série

Geniálna priateľka pokračuje. Nezmeškajte štart novej série

Elena a Lila už nie sú malé dievčatká, ktoré si pamätáme z predošlých príbehov. Takmer dospelé zažívajú na pozadí Neapola 60. a 70. rokov lásku aj sklamanie.

Geniálna priateľka pobláznila milióny fanúšikov po celom svete. Kniha sa stala bestsellerom a príbehy Eleny a Lily sa časom dostali k priaznivcom Neapolskej ságy aj prostredníctvom televíznych obrazoviek. Druhú sériu úspešného seriálu začne v piatok 12. marca vysielať Dvojka a vy sa môžete tešiť na nové dobrodružstvá dvoch hrdiniek, z ktorých sa stávajú ženy.

Elena a Lila vstupujú do búrlivého sveta mladej dospelosti, v ktorom zažívajú lásku, stratu, ale aj zmätok. Na pozadí Neapola 60. a 70. rokov sa každá z priateliek vyberajú vlastnou cestou. Lila sa ako 16-ročná vydá za bohatého Stefana a ešte v svadobný večer zistí, že jej manžel ju zradil. Elena sa rozhodne študovať. Jedna z mladých žien je uväznená v tradičnom manželstve, zatiaľ čo tá druhá pokračuje vo vlastnej ceste hľadania samej seba...

Elena Ferrante, ktorá je autorkou príbehov, už dvadsať rokov prekvapuje čitateľov každým novým románom. Svoje súkromie si stráži a doteraz nikto presne nevie, ako autorka Neapolskej ságy vyzerá, kde žije a koľko má rokov.

Literárni kritici vyzdvihujú najmä jej zmysel pre prepracovaný príbeh, svojskú gradáciu deja, výrazné postavy, ktoré prežívajú osobné, priam až intímne drámy. O vzťahoch, láske, rodine, priateľstve a spolupatričnosti dokáže písať strhujúco a filmári dokážu atmosféru jej diel dostať aj na obrazovky.

Geniálna priateľka v piatok o 20:45 hod. na Dvojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia