Úvod Novinky Filmy a seriály
Vzniká pokračovanie úspešnej minisérie o Márii Terézii
Vzniká pokračovanie úspešnej minisérie o Márii Terézii

Vzniká pokračovanie úspešnej minisérie o Márii Terézii

Prvá klapka padla 10. apríla. Je známy už aj predbežný termín vysielania.

Mária Terézia opäť na obrazovkách RTVS. V spolupráci s Českou televíziou, rakúskou ORF a spoločnosťami Beta film Mníchov a Maya Production vzniká záverečná časť divácky úspešnej medzinárodnej koprodukčnej televíznej série. Prvá klapka padla 10. apríla.

Piata časť série sa od naposledy odvysielanej štvrtej časti posunie v čase, odohráva sa o 15 rokov neskôr. Dej sa bude točiť okolo známej panovníčky a jej detí. Mária Terézia má s nimi plány - chce rozšíriť vplyv Habsburskej rodiny na celú Európu.

Mária Terézia

Ani tentoraz nebudú na pozadí historických udalostí chýbať rôzne emócie. Láska, nenávisť, smútok či intrigy. Pred kamerou sa predstavia známi slovenskí, českí aj rakúski herci. Nebudú chýbať dobové kostýmy, pre časový posun aj náročné masky a veľkolepá výprava.

Nakrúcanie za prísnych protipandemických opatrení

Diváci sa môžu tešiť na Táňu Pauhofovú, Petra Košiča, Maroša Kramára, Janu Kvantíkovú a tiež na rakúsku herečku Ursulu Strauss. Záverečnú časť Márie Terézie režíruje uznávaný Róbert Dornhelm, hlavným kameramanom je Tomáš Juríček, producentom Vladimír Burianek, dramaturgicky sa na projekte podieľa Veronika Gregušová a úlohu vedúceho produkcie na seba berie Branko Jehlár. O kostýmy sa postará výtvarník Ján Kocman.

Mária Terézia

Nakrúcanie záverečnej časti minisérie sa z dôvodu prísnych protipandemických opatrení bude realizovať výhradne v Českej republike, avšak väčšinou v blízkosti slovenských hraníc, vo Valticiach, Miloticiach, Slavkove, ale aj v Kroměříži a v okolí Prahy.

RTVS spolupracovala na vývoji záverečnej časti tejto úspešnej televíznej série viac ako dva roky. Prvé dva diely série Mária Terézia boli v roku 2018 nominované na európsku televíznu cenu EBU - Rose d´Or v Berlíne. Premiéru 3. a 4. časti odvysielala Jednotka RTVS počas Vianoc roku 2019. Finále série Mária Terézia pripravuje RTVS do tohtoročnej vianočnej vysielacej štruktúry.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia